Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom svineinfluensa og influensa?

Både svineinfluensa og sesonginfluensa er smittsom influensa virus som kan forårsake alvorlig sykdom og død. Komplikasjoner fra svineinfluensa er mye mer alvorlig enn sesonginfluensa.

Svineinfluensa

Svineinfluensa eller H1N1 er en type influensa som først ble assosiert med griser, men CDC studier har siden uttalt at det er annerledes. Det påvirker bestanden av folk under 26 år mer enn andre grupper.

Symptomer

Symptomene på svineinfluensa er sår hals, hodepine, kvalme, oppkast, muskelsmerter, rennende nese, frysninger, diaré og feber. Noen mennesker har disse symptomene, men uten feber.

Sesonginfluensa

Sesonginfluensa er influensatypen ofte sett hos personer i løpet av høsten og vinteren. Dette influensa oftere rammer små barn og eldre.

Symptomer

Symptomer på sesonginfluensa er feber, alvorlig tretthet, sår hals, tørr hoste, hodepine, rennende nese og smerter i kroppen.

Forskjeller

Forskjellen mellom svineinfluensa og sesonginfluensa er diaré, kvalme og oppkast som kommer med svineinfluensa. Svineinfluensa er varig større enn syv dager og sesonginfluensa rundt tre eller fire dager.

Forebygging / behandling

Behandling for begge er den samme, med antivirale medisiner. Imidlertid kan svineinfluensa forårsake luftveisproblemer hos personer med underliggende sykdommer og krever sykehusinnleggelse.