Digidexo.com

Ernæringsmessige verdier av grønne Mungbønner

Ernæringsmessige verdier av grønne Mungbønner


Mungbønner er en base mat for mange spiselige ting, inkludert bønnespirer, mel og cellofan nudler. Men i hele sin form, er de kjent som grønne mungbønner. Grønne mungbønner, som ligner erter, har fortsatt huden festet; når skrog, bønner er gule. Grønne mungbønner er generelt tilberedes ved å koke dem til de er myke, en prosess som kan ta opptil et par timer.

Betydning

Mungbønner er veldig sunt for hjertet når konsumert i sin grønne skjemaet. Ifølge United States Department of Agriculture (USDA), inneholder en kopp kokte, usaltet hele grønne mungbønner 26 kalorier og ikke fett. I tillegg, mungbønner er en kolesterol-fri mat.

Betraktninger

Når forbrukes med grønn hud på, mungbønner inneholder en god del fiber. USDA sier at en kopp kokte grønne bønner inneholder ett gram fiber. Mens dette beløpet er lavere enn andre typer mer tradisjonelle bønner, for eksempel bønner og svarte bønner, det er ganske høy for en grønn grønnsak som mungbønner.

Fordeler

Mungbønner er lave i karbohydrater, spesielt sammenlignet med andre typer bønner. USDA sier at en kopp grønne mungbønner inneholder 5 gram karbohydrater. For å sette det i perspektiv, USDA sier også en kopp kokte kidneybønner inneholder ca 40 gram karbohydrater. På grunn av dette, mungbønner er en stor, fylling valg for de følgende lav-karbohydrat dietter.

Potensiell

Mungbønner er en solid kilde til vitamin C, med 14 milligram per en kopp servering. Det er omtrent en sjettedel av det daglige anbefalte inntak av vitamin C for voksne menn, og omtrent en femtedel av det daglige anbefalte kvote for voksne kvinner. De inneholder også ganske store mengder vitamin K og vitamin B6.

Source

Ifølge USDA, mungbønner er en utmerket kilde til kalium, som tilbyr 125 milligram per en kopp servering. Mungbønner inneholder også 35 milligram fosfor, 17 milligram magnesium og 15 milligram kalsium. Alle disse mineralene er en viktig del av et godt avrundet daglige kosthold.