Digidexo.com

Sensoriske aktiviteter for barn

Sensoriske aktiviteter er svært viktig for barns utvikling. Læring gjennom sansene hjelper dem å utvikle oppmerksomhet, koordinasjon og mange andre viktige ferdigheter. Det er visse aktiviteter du kan gjøre med barn å vekke sine sanser og hjelpe dem å lære om verden rundt dem.

Definisjon

Enkelt sagt, sensoriske aktiviteter er aktiviteter som appellerer til sansene. Disse sansene omfatter syn, lyd, berøring, smak og lukt, som, når kombinert, resultere i kroppsbevissthet.

Fordeler

Barn som sensoriske aktiviteter på en jevnlig basis utvikle bedre sosialt, emosjonelt og intellektuelt. De vil være forberedt på å lære i skolen og til slutt vil føle seg bedre om seg selv.

Sight and Sound

Barn kan lære mye ved å se på og høre verden rundt dem. Gå ut på fotturer i naturen med barnet ditt. Som du vandre, har barnet beskrive det hun ser og hører.

Lukt og smak

Matlaging er en fin måte å utforske sansene av lukt og smak. En annen idé ville være å prøve å gjette hva en mat er ved å smake eller lukte det uten å se på den.

Touch

La barn føle seg elementer av forskjellige teksturer, vekter og størrelser uten å se på dem. Prøv å ha et mysterium boksen der barn har til å identifisere ting uten å se dem.

Kroppsbevissthet og balanse

Sprangridning er en enkel måte for barn å prøve å opprettholde sin balanse og å lære hvor kroppene deres er i verdensrommet. Hoppe på en hopper ball har også de samme fordelene.