Digidexo.com

Hva som forårsaker menstrual krampe smerter?

Menstruasjonssmerter (dysmenoré) er de skarpe smerter i bekkenet og nedre del av magen som en kvinne kan ha i løpet av menstruasjonssyklusen. Ifølge MedicineNet.com, ca 50% av kvinner har menstruasjonssmerter, og 15% av disse kvinnene beskrive smerten som alvorlig. Kramper er primært forårsaket av den kjemiske prostaglandin, som er produsert av vevet som linjer i livmoren. Prostraglandin fører til at musklene i livmoren til å trekke seg sammen i løpet av en kvinnes månedlige syklus. Ifølge eMedicineHealth, kan kvinner med høye nivåer av prostraglandin har mer intense rier og dermed mer smerte. Imidlertid, mens prostraglandin er den primære årsaken til menstruasjonssmerter, er det en rekke av sekundære årsaker også.

Endometriose

Kvinner med endometriose ofte har ekstremt smertefulle menstruasjonsperioder. Endometriose er en sykdom som forårsaker vev i likhet med det som linjer i livmoren (endometrium) å vokse utenfor livmoren. Vevet kan vokse på eggstokkene, eggledere, leddbånd som støtter livmoren, blæren og / eller rektum. På samme måte som endometriet kaster hver måned, så gjør vev utenfor livmoren, noe som kan være svært smertefulle, spesielt fordi, i motsetning til endometriet har denne feilplassert vev ingen måte for å gå ut av kroppen.

Fibroids

Fibroids er noncancerous vekster som ligger i muskelen av livmoren. De kan vokse inn i livmorhulen, eller legge seg inn i livmorveggen. Mange kvinner som har fibroids har kraftig blødning under sine perioder sammen med mye smerte. Ingen vet nøyaktig hvorfor fibroids føre til mer blødning og smerter, men ifølge kvinners helse London, er en teori at smertene kan skyldes store klumper av blod presser gjennom livmorhalsen. En annen teori er at kramper oppstår fordi livmoren prøver å tvinge ut en fibroid som vokser i livmorhulen.

Smal Livmorhalsen

Livmorhalsen er den nedre del av livmoren, som åpner inn i vagina. Under menstruasjon, går livmorslimhinnen gjennom livmorhalsen og renner ut gjennom skjeden. Hvis en kvinne livmorhals er spesielt smal, kan det føre til smerter og kramper som menstruasjonsblod og vev passere gjennom.

Spiral (intrauterin enhet)

En intrauterine enheten er en liten, T-formet instrument som settes inn i livmoren som en form for prevensjon. Enheten hindrer sædcellene og egget fra møte eller hindrer et befruktet egg fra implanteres i livmoren. En spiral kan øke kramper og smerter under menstruasjon, særlig innen de første tre månedene etter at enheten er satt inn.

Ovarian Cyste

En ovarian Cyste er en liten sac som vokser på eggstokken. Mens det er flere typer cyster på eggstokkene, den vanligste typen oppstår når hårsekken som vokser under eggløsningen ikke klarer å bryte åpne og slippe et egg. I stedet forblir flytende i hårsekken og en cysteformer. Cyster kan forårsake smerter under menstruasjonen som spenner fra mild til alvorlig.