Digidexo.com

Måter å håndtere Opposisjonell Defiant Disorder

Opposisjonell Defiance Disorder (ODD) er en tilstand som oftest ses hos barn og tenåringer. Det er normalt for barn og ungdom til å uttrykke sinne, bitterhet og frustrasjon i hele sitt liv. Men ungdom med ODD feilaktig uttrykke disse følelsene til en ekstrem, spesielt mot voksne og andre autoritetsfigurer. Dealing med ODD kan være en utfordrende og frustrerende forsøke, men foreldretrening, kan medisinske intervensjoner og konsistens lette symptomer på ODD.

Foreldre Training

Ifølge mayoclinic.com, er en av de mest effektive måter å håndtere ODD å bli trent av en spesialist om tilstanden. Foreldre og omsorgspersoner ofte bære byrden av de raser, temperament tantrumsvand argumenter barn eller tenåringer med ODD. Trening fokuserer på å gi deg effektive mestrings ferdigheter til å håndtere ditt barns oppførsel, og også effektive disiplinære teknikker. For eksempel mayoclinic.com foreslår du unngå maktkamper med barnet ditt, forblir følelsesmessig nøytral når møtt med barnets sinne eller raserianfall, og opprettholde grenser for å holde stress og spenningsnivået lavt.

The American Academy of Child and Adolescent Psychiatry oppfordrer foreldre til å prise sine barns positiv atferd å forsterke dem, og til å ta "time-out" når kranglet blir for høye. Presenterer god oppførsel til barnet ditt gjør henne til å modellere hennes oppførsel etter din og forsterker positive handlinger.

Medisinske intervensjoner

Når du arbeider med et barn eller tenåring med ODD, bør du først ha barnet diagnostisert av en mental helse profesjonell. ODD noen ganger co-eksisterer med andre stemningslidelser eller tilstander som en angstlidelse, ADHD, lærevansker, depresjon eller annen sykdom. Din mentale helse profesjonell kan foreslå familieterapi eller rådgiving, individuell rådgivning for både deg og barnet ditt (og din ektefelle eller søsken barnet kan ha), eller støttegrupper for pårørende til barn med ODD. Hvis barnet ditt har ytterligere vilkår, vil din mentale helse profesjonell også begynne behandling for disse forholdene.

Konsistens

Kanskje den mest effektive disiplinære teknikk for et barn med ODD er konsistens. Hvis du roser en positiv atferd gang, prise det igjen, men på forskjellige måter. Mayoclinic.com foreslår at du gir barnet ditt en enkel, men nødvendig oppgave som han må fullføre eller annet det ikke vil bli gjort (dvs. vaske sine retter etter middag eller ta familiens hund for sin kveldstur). Innlemme ditt barns interesser i denne oppgaven å øke sjansene for ting gå over glatt. Du bør også få tid hver dag for deg og barnet ditt til å tilbringe sammen. Selv om barnet ditt kan være vanskelig, forsterkende ideen om at barnet er et "problem" vil bare gjøre ting verre.