Digidexo.com

Atypisk Lyme sykdom Symptomer

Lyme sykdom er forårsaket av en bakterie, Borrelia burgdorfi, og overføres til mennesker og dyr ved flåttbitt. Sykdommen i seg selv har mange standard assosierte symptomer, men kan Lyme bakterier forårsake noen pasienter for å utvikle spesielle symptomer.

Klassiske Presentasjoner

Den blink formet utslett på stedet av flåttbitt er et klassisk kjennetegn på borreliose. Men dette utslettet bare forekommer i om lag 30 prosent av pasientene, per kanadiske Lyme Disease Foundation. Andre klassiske symptomer inkluderer merket tretthet, leddsmerter og hevelse som leddgikt og hodepine.

Atypiske symptomer

Hva gjør Lyme sykdom så vanskelig å diagnostisere, er at det kan fremstå på mange atypiske symptomer som også kan være symptomer på andre sykdommer eller tilstander som influensalignende symptomer, hodepine, magesyke og ulike utslett, per Medline Plus.

Nevrologisk

Lyme bakterier kan påvirke den syvende kranienerve og forårsake en midlertidig lammelse av en side av pasientens ansikt, omtrent som symptomer på ansiktslammelse, spesielt hvis den forblir ubehandlet. Det kan også føre til kortsiktig hukommelsestap og problematisk å konsentrere seg, i henhold til Mayo Clinic.

Psykiatrisk

Lyme kan også føre til en myriade av psykiske symptomer, inkludert humørsvingninger, søvnvansker og irritabilitet.

Mage-

Lyme pasienter kan utvikle magesyke, irritabel tarm syndrom, uforklarlig kvalme, vektøkning, vekttap, diaré og forstoppelse.

Cardiac

Pasienter med sent stadium Lyme sykdom kan presentere med kardiale symptomer som brystsmerter, pustebesvær og brystpress, som etterligner hjerteinfarkt, ifølge den kanadiske Lyme Disease Foundation.