Digidexo.com

Hvordan planlegge et balansert kosthold for tenåringer

Hvordan planlegge et balansert kosthold for tenåringer


Ernæring kan defineres som hva vi legger i vår munn som det blir brukt som drivstoff for kroppen å utføre viktige funksjoner: pust, bevegelse, vokser, snakke, tenke. God ernæring er viktig gjennom hele levetiden, men det er viktig for tenåringer. Tenårene er når folk vokser mest, bygge bentetthet, og begynne å adoptere livslang vaner. Når det gjelder å planlegge en diett for en tenåring, er det viktig å følge anbefalingene fra American Dietetic Association for serveringer fra hver av de matvaregruppene og kalori behov.

Hvordan planlegge et balansert kosthold for tenåringer

•  Legg grønnsaker til din handleliste. Anbefalingene er 2 til 3 kopper om dagen for tenåringer. En servering av grønne bladgrønnsaker er 2 kopper, og for rå grønnsaker, en kopp. Alle grønnsaker er bra, men grønne bladgrønnsaker som spinat og grønnkål er noen av de mest næringsrike. De inneholder vitamin K, som reduserer betennelse, og jern, noe som er spesielt viktig for ungdoms jenter etter puberteten. Andre flotte grønnsaker er tomater og paprika, som er høy i vitamin C.

Legg frukt til din handleliste. Målet for tenåringen å konsumere 1 til 2 kopper om dagen. Prøv å legge fersk frukt til frokostblanding om morgenen, et eple til lunsj, og en frukt og yoghurt parfait til dessert. Frukt inneholder mange vitaminer og mineraler, men det inneholder også fiber som kan hjelpe på fordøyelsen og hjelpe ungdom til å føle deg mett.

Legg hele korn til handlelisten. Hel hvete brød, pasta og kornprodukter er gode måter å møte den 3-oz. anbefalinger for dagen. En skive brød eller en kopp med frokostblanding er regnet som en oz. Korn er viktige fordi de er karbohydrater, som er det antall som energikilde for kroppen. Oppmuntre ungdom til å spise små måltider hver to til tre timer for å opprettholde blodsukkernivået. Dette kan hjelpe med konsentrasjon på skolen og hindre overspising senere på dagen.

Legg til melk og melkeprodukter i listen; de er kjent for å bygge sterke bein, men også inneholder kalium, vitamin D og protein. Kalium er viktig for sunn muskelfunksjon, og vitamin D er nødvendig for benhelse. Når du velger meieriprodukter, velger lav-fett versjoner. Anbefalingene er 3 kopper per dag for tenåringer. En kopp melk eller yoghurt eller 1 1/2 oz. av ost teller som én porsjon.

Legg til gode kilder til protein til din liste, for eksempel magert kylling, magert kalkun lunsj kjøtt, egg, fisk, tofu eller bønner. Protein er viktig for sunne muskler, hud og hår, så sørg for at din tenåring er å få den anbefalte 5 til 6 oz. en dag. Følg porsjonsstørrelser og klippe av overflødig fett. Hvis en tenåring bestemmer seg for å bli vegetarianer, være støttende og prøve matlaging med tofu eller utfylle risretter med en porsjon bønner.

Kjøp olivenolje for stir-steking grønnsaker eller peanøttsmør å sette på epler. Anbefalingene foreslår ikke mer enn 6 ts. tilsatt fett / oljer per dag for denne aldersgruppen. Enumettet fett og flerumettet fett, også kjent som de "gode" fett, er nødvendig i små mengder. Dette er fordi de inneholder essensielle fettsyrer som kroppen ikke kan gjøre. Mettet fett og transfett er de "dårlige" fett som du ønsker å begrense i en ungdoms kosthold, fordi de kan føre til høyt kolesterol og kan øke risikoen for hjerte-og karsykdommer.

Hint

  • Tenk på drikker som tenåringer velger. Prøv å begrense energidrikker, pop og kaffedrikker eller ikke tillate dem hjemme. De er ikke anbefalt for denne aldersgruppen fordi de kan føre til søvnproblemer, hulrom eller koffein avhengighet. I stedet foreslår vann, melk eller avkjølt te med måltider.
  • Støtte tenåringens sunne valg. Spør tenåringer til å gå i matbutikken eller å hjelpe til med middagen.
  • Lær mer om kalori anbefalinger for aldre og kjønn på My Pyramid hjemmeside
  • Samtidig understreke viktigheten av et sunt kosthold, prøver ikke å skremme tenåringer til å tro at du insinuerer et vektproblem. Noen ganger kan en negativ kommentar eller for mye snakk om "slanking" kan føre til spiseproblemer. Spiseforstyrrelser er vanlig i tenårene og kan være skadelig for god helse.