Digidexo.com

Effekter av hjertesykdom

Effekter av hjertesykdom


Hjertesykdom er en samlebetegnelse for en rekke sykdommer som påvirker hjertet og dets blodårer. Mens det er mange ulike forhold, hver type hjertesykdom aksjer en egenskap: Det hindrer slutt dette organet livgivende pumping evne. Når hjertefunksjon avtar på grunn av sykdom, kan effekten inkludere symptomer som svimmelhet, kortpustethet og brystsmerter, samt tretthet og hevelse. Uten skikkelig legehjelp, kan hjertesykdom slutt føre til en potensielt dødelig hjerteinfarkt. Den gode nyheten er at effektive behandlinger og livsstilsendringer er slik mange enkeltpersoner å kunne styre hjertesykdom.

Betydning

Hjertesykdom er den hyppigste dødsårsaken for amerikanske kvinner og menn. The American Heart Association anslår at en amerikansk lider et hjerteinfarkt eller andre hjerte hendelse hvert 25. sekund. Foreningen har også prosjekter som 785 000 amerikanere vil lide sin første koronar angrep i 2009, mens 470.000 mennesker vil tåle en periodisk.

Hjertefunksjon

Våre hjerter jobbe hele tiden. For å holde blodet sirkulerer gjennom hele kroppen, vil en hjerte ekspandere og trekke seg sammen 100000 ganger på en dag. Innen folk nå sin 70-årsdag, har deres hjerter banket 2,5 milliarder ganger. På grunn av sin avgjørende betydning, sykdommer som påvirker hjertet utgjøre en dramatisk risikoen til et individs generelle helse.

Typer hjertesykdom

Begrepet hjertesykdommer kan referere til en rekke av unormale tilstander. Det mest vanlige er:

Koronarsykdom - nummer 1 årsaken til hjerteinfarkt unormal hjerterytme - innebærer endringer i hjertets juling mønster Hjertesvikt - en tilstand der hjertets pumpeevne er svekket

Risikofaktorer

Noen veletablerte risikofaktorer for hjertesykdom som økende alder, mannlig kjønn og familiens historie kan ikke endres. Men andre risikofaktorer som kan endres. Følgende trinn kan redusere oddsen for å utvikle hjertesykdom:

Stop Smoking kontrollere kolesterolet og blodtrykket opprettholde en sunn kroppsvekt holde seg fysisk aktive Pasienter med diabetes bør nøye administrere blodsukkernivå Redusere stress Unngå å drikke for mye alkohol

Varselskilt

Kortpustethet, vedvarende hoste eller pipende pust, tretthet, brystsmerter, kvalme, forvirring, hevelse i føtter, ankler, ben eller mage, og en økt hjertefrekvens advarer tegn på hjertesykdom. Personer som opplever disse symptomene bør oppsøke lege umiddelbart.

Administrerende hjertesykdom

Benyttes en rekke effektive medikamenter for å behandle hjertesykdom. Det er viktig at pasienter holde seg til den foreskrevet diett selv om de ikke føler seg syk.

I tillegg til å følge legens anbefalinger, mange pasienter med hjertesykdom kunne styre tilstanden ved å gjøre en forpliktelse til hjerte-sunn ernæring og daglig fysisk aktivitet. Eliminere tobakk og kontrollere diabetes er også avgjørende for å håndtere hjertesykdom