Digidexo.com

Håndvask teknikker for barn

Håndvask teknikker for barn


Håndvask bidrar til å hindre spredning av influensa og andre bakterier. Barn så unge som tre år gammel bør begynne å lære å vaske hendene skikkelig og hvorfor det er viktig. Det er også viktig at de vet når de skal vaske hendene sine. God hygiene er viktig i alle aldre. Den beste måten å lære barn er å lede ved eksempel.

Når skal barna vaske hendene

Lære barn å vaske hendene etter å ha spilt utenfor eller med kjæledyr, og etter bruk av toalettet, er en god måte å innpode sunne vaner i dem. De trenger også å lære viktigheten av å vaske hendene før du spiser, slik at de ikke får bakterier fra hendene i maten deres og inn i sine systemer. Når syke, bør barn også vaske hendene etter hoste, nysing eller blåser nesen.

Hva slags vann kan de bruker

Varmt vann er det beste for å få rene hender. Pass på at det ikke er for varmt for små hender skjønt. Varmt vann kan bidra til å få såpe mer sudsy og det vil bidra til å få hendene renere. Røde Kors innstiller fukte hender med litt vann før påføring av såpe, for å gjøre såpe spredning lettere.

Såpe Regler

Flytende hånd såper er mindre tørking og kan være mer moro for barn. Plukk en såpe som inneholder en antibakteriell for å hjelpe til å drepe alle bakterier som barn kommer i kontakt med på en daglig basis. Lær dem å skrubbe hendene med såpe i minst 20 sekunder. La dem synge en kort sang, som "Happy Birthday", når de vasker hendene slik at de vet hvor lang tid å gjøre det. Og skyll med varmt vann. Hvis de brukte mye tid på å spille i skitt, kan de trenger en ekstra vask.

Tørking av

Tørr brønn-skylt hendene med et rent håndkle. Røde Kors anbefaler en disponibel håndkle brukes og at barn læres opp til å bruke det håndkle for å skru av kranen også, så bakteriene ikke ender opp tilbake på sine rene hender.