Digidexo.com

Virkningene av crack-kokain på en hjerne i utvikling

"Crack" eller "rock" kokain er en kraftigere form for kokain skapt av "matlaging" pulver form av stoffet for å trekke sin rene olje form. Den høye det skaper er en av de mest intense at narkotikabrukere kan oppleve. Røkt, er dens virkninger følte nesten umiddelbart som det er røkt og gå direkte til hjernen. Dermed stoffet har stor psykologisk avhengighet potensial; følgelig noen vordende mødre fortsetter å bruke stoffet gjennom hele svangerskapet.

Crack baby

Begrepet "crack baby" ble et mye brukt begrep som beskriver babyer født av mødre som røykte stoffet mens hun var gravid. Disse babyene ble vanligvis beskrevet som viser slik atferd som overdreven gråt og manglende evne til å sove eller roe ned, og de krevde konstant pleie av en voksen.

Kontroversen

Begrepet "sprekk baby", men mye brukt også i dag, har falt under gransking. The Chicago Sun Times melder at "'crack baby" fenomenet er overdrevet ... og bruk av sigaretter, alkohol og andre rusmidler mens gravide er like sannsynlig som kokain for å forårsake utviklingsmessige problemer hos barn. "

Påståtte Fetal Impact

Mødre som røyker crack mens gravide er å sette sitt ufødte barn i stor fare. Tydeligvis, uansett mor setter inn i kroppen hennes, barnet gjør også. Clear Haven Center rapporterer at crack effekter på fosteret resultat i "anfall eller slag, cerebral parese (mangel på oksygen til hjernen), visjon og hørselsvansker, urinveis unormalt, lave fødselstall, premature fødsler og aborter." De store skader sprekk årsaker, er imidlertid i hjernen.

Påståtte Cranial Impact

Kanskje den verste skade crack fører til fosteret er dens effekt på hjernen. Selv om effektene ikke er så alvorlig som en gang trodde, fosteret hjerne, som hans mors, opplever den typiske bølge av dopamin stoffet forårsaker. Fordi fosterets hjerne er i en pågående tilstand av utvikling, kan dette resultere i slike forhold som psykologisk avhengighet, oppmerksomhet underskudd lidelser, mangel på kognitive evner og utviklingsmessige problemer.

Psykologisk avhengighet hos nyfødte

Begrepet "sprekk babyer" ble en enorm oppsikt i media, men har siden vist seg å ikke være så nøyaktig som man trodde. Ifølge Schaffer Library of Drug Policy, begrepet sprekk babyen er mer en myte. Selv om noen babyer er født avhengige av narkotika, er det ikke noe mer farlig enn alkohol eller til og med sigaretter. Denne debatten vil fortsette som det er mange dokumenterte tilfeller av crack-avhengige babyer som har vokst opp og møtte noen læring, motoriske ferdigheter og generell endret hjernefunksjon.

Konklusjon

Selv om det har vært flere tilfeller hvor barn født av mødre som misbrukte sprekk senere viste forholdene som skapte lære problemer for dem, tallene er ikke mer alvorlige enn de som er født med føtalt alkoholsyndrom eller de som har mødre røykte sigaretter. Uavhengig av hvilket stoff er mer skadelig for fosteret, er det viktigste en forventningsfull mor kan gjøre avstå fra bruk av kjemikalier som kan være giftig for hennes nyfødte barn.