Digidexo.com

Vitaminer for hud Healing

Huden din er en god indikator på din indre helse. Enten huden din er akne utsatt eller har mange rynker, er det som forteller deg at du mangler nødvendige næringsstoffer. Som noen aspekter av din helse, det er ingen quick-fix metode, men du kan ta spesifikke vitaminer, mineraler og antioksidanter på toppen av en næringsrik diett for å holde huden sunn.

Vitamin C

Vitamin C gir beskyttelse mot frie radikaler, som er til skade effekter fra solen, røyk og forurensning. Frie radikaler spise unna på kollagen og elastin, to store ekstracellulære proteiner som kobler vevet mellom cellene, og dermed støtte hudens struktur. Du kan supplere din diett med 500 til 1000 mg vitamin C daglig, og konsumere vitamin C-rik mat som sitrusfrukter, paprika, brokkoli og grønne greener. Ved hjelp av en aktuell krem ​​er også nyttig; være sikker på å finne en som inneholder L-askorbinsyre, som trenger de mange hudlagene.

Vitamin E

Vitamin E gir samme beskyttelse mot frie radikaler som vitamin C. Supplement med ikke mer enn 400 IE per dag for å redusere solskader og forbedre teksturen i huden din. Matvarer som inneholder dette vitaminet er nøtter, frø, oliven, spinat og asparges.

Vitamin A

Vitamin A er viktig for å støtte og gjenopprettelse av hudens vev. Heldigvis er frukt og grønnsaker hele lastet med vitamin A, så supplere med mer enn hva en grunnleggende multivitamin gir er vanligvis ikke nødvendig. Ved hjelp av en aktuell vitamin A krem ​​bidrar til å redusere linjer og rynker og kontrollere akne.

Vitamin B-Complex

Av B-vitaminer, biotin (B7) er den som er mest viktig for helsen til hud, spiker og hårcellene. En god multivitamin vil omfatte alle B-vitaminer; sørg for at du får 50 til 100 mg daglig. B-vitaminer vil snu din urin lys oransje, så ikke bli skremt. Matvarer som inneholder biotin er bananer, egg, havregryn og ris. En aktuell form av niacin (B3) kan hjelpe huden til å beholde sin fuktighet og fungerer som en naturlig anti-inflammatorisk.

Vitamin K

Vitamin K hjelper blodpropp, og mens det er ikke spesielt nyttig internt, kan en krem ​​påføres lokalt redusere mørke ringer under øynene, samt blåmerker. Dette er enda mer effektive når de brukes i forbindelse med vitamin A.

Mineraler

De fleste av oss får hva mineraler vi trenger gjennom mat og en god kvalitet multivitamin. Selen kan forebygge hudkreft, støtter kobber elastin, og sink temmer oljeproduksjonen i kjertlene, noe som kan bidra til å forhindre eller redusere akne. Få sink fra biff, kylling og laks; kobber fra sesamfrø, rå cashewnøtter og bygg; selen fra Brasil nøtter, belgfrukter, egg og sjømat.

Antioksidanter

Spesielt nyttige antioksidanter inkluderer alfa-liponsyre, DMAE, hyaluronsyre og EFS (essensielle fettsyrer), som alle arbeidet for å redusere skader huden og beholde fuktighet. Antioksidanter er tilgjengelig som kosttilskudd eller fløte, eller i mange matvarer som blåbær, tyttebær, bringebær, epler, svarte eller røde bønner og grønn te.

Tips

Drikk rikelig med vann.
Bruk alltid solkrem med 25 SPF eller høyere.
Bruk milde produkter til å rense huden din.
Spis en balansert, næringsrikt kosthold.