Digidexo.com

Stadier av leversykdom

Leveren er et viktig organ for å holde kroppen sunn. Når leveren begynner å bli dårligere, går det gjennom flere trinn før de til slutt resulterer i en fullstendig nedbrytning av leveren. Hvis tegnene er anerkjent tidlig deretter en mer alvorlig situasjon kan unngås. Hvis det ikke er fanget tidlig, kan det føre til behovet for en levertransplantasjon eller føre til en mer dire resultat - død.

Liver

Leveren er en av de største organer i kroppen, og en av de vanskeligste arbeids. Når du arbeider på riktig måte, det fordøyer mat og fjerner giftstoffer mottatt fra alkohol og narkotika fra kroppen. En sunn leveren syntetiserer protein, noe sviktende lever har store vanskeligheter gjør. Den bruker også næringsstoffer fra maten som energi til å utføre normale kroppsfunksjoner. Denne utrolige organ har også evnen til å regenerere seg selv dersom den er skadet. Det går gjennom minst fire stadier før det blir en knusende organ.

Betennelse

En betennelse i leveren er den første fasen av leversykdom. En betent leveren kan være på grunn av overdreven narkotika eller alkohol bruk. Det kan også være et resultat av en tilstand som for eksempel visse former av Hepatitt og Wilsons sykdom.

Leveren vil bli forstørret og rødt. Noen ganger smerte er også involvert, men oftere er det ingen ubehag i denne primære stadium.

Hvis oppdaget i denne fasen, er sjansene for å reparere leveren er gode.

Fibrose

Den neste fasen av leversykdom er fibrose. Fibrose er hovedsakelig arr vev, noe som resulterer fra leveren blir betente for en lengre tidsperiode.

Arrvev begynner å hope seg opp og ta plassen til sunt leveren vev. Arrvev forhindrer leveren fungerer som den skal og hemmer blodet strømmer gjennom det som det skal.

Igjen er dette stadium fremdeles er tidlig nok for en mulighet for utvinning.

Skrumplever

Leveren blir så overveldet av fibrose eller arrvev som det utvikler seg til det tredje stadiet, skrumplever.

Ofte skrumplever innebærer symptomer som overdreven blåmerker og blødning fra tannkjøttet og kutt. Også, oppblåsthet i magen skjer ofte. Mange opplever kløende hud og øyne. Gulsott, en tilstand når huden og øynene blir gule, kan forekomme.
Endelig kan de giftstoffer som ikke er blitt filtrert av leveren til slutt påvirke hjernen. Det fører ofte problemer med konsentrasjon, hukommelse og søvn.

Dessverre, i dette stadium leveren er blitt så skadet at den ikke kan bli reparert i sin opprinnelige form. Det kan også til slutt danne inn leverkreft.

Leversvikt

Den siste fasen av leversykdom er leverkreft eller fullstendig leversvikt. Når leverkreft er utviklet etter skrumplever, og leveren blitt langsomt forverret for en lengre tidsperiode.

Symptomer på leversvikt inkluderer tap av appetitt noen ganger på grunn av kvalme. Diaré er vanlig på dette stadium også. Kombinasjonen av disse tre symptomene kan føre til underernæring. Hallusinasjoner både visuelle og auditive er også et annet symptom som leversvikt pasienter opplever.

Medisiner kan noen ganger bære skadede lever; Men generelt levertransplantasjoner er det eneste alternativet for å overleve.