Digidexo.com

Hvordan beregne Body Mass Index

Hvordan beregne Body Mass Index


Selv om de fleste mennesker fortsatt bruke et bad skala for å avgjøre hvorvidt de er overvektige, er body mass index en bedre indikator. En persons kroppsmasseindeks anslår den totale kroppsfett av en person, og viser det i form av et tall som viser om han er undervektig, normal, overvektige eller fete. Den beste delen om en body mass index er at det er veldig lett å beregne.

Hvordan beregne Body Mass Index

•  Få en nøyaktig avlesning av vekten din på en skala. Mens noen skala er akseptabelt for dette, vil en digital skala gir det mest nøyaktige resultatet. Hvis du bruker et bad skala, sørg for at den er riktig kalibrert.

Mål din høyde. For å få best resultat, stå oppreist mot en vegg, og deretter lage et merke med en blyant langs toppen av hodet ditt. Bruk et målebånd i stedet for en linjal eller målestokk for å unngå unøyaktigheter.

Multipliser høyden din av seg selv for å få sin square nummer. Bruk inches hvis du bor i USA, eller meter hvis du bor i et land som bruker det metriske systemet.

Del vekt på kvadratet antall høyden din. Vekten din bør registreres i pounds hvis du bor i USA, eller i kilo for land som bruker det metriske systemet.

Multipliser resultatet med 703 ​​hvis du har spilt din vekt og høyde i pounds og inches. Den resulterende tallet er din beregnede body mass index.

Gjør ingenting med resultatet hvis du bor i et land som bruker det metriske systemet. Resultatet i seg selv er din beregnet kroppsmasseindeks.

Sammenlign resultatene til en body mass index diagram slik som den på Healthy Weight Management for å beregne hva din status er (se Ressurser nedenfor). Generelt, er et resultat mellom 18,5 og 25 optimal, mens en rekke betydelig høyere eller lavere er grunn til bekymring.

Hint

  • For å få de beste høyde og vektmålinger, gå til et legekontor for en fysisk eksamen. Høyde og vekt målinger er en standard del av disse eksamenene, og vil bli målt nøyaktig.
  • Beregne en body mass index gir bare nøyaktige målinger for personer mellom 20 og 65 år kan imidlertid en variant av body mass index formel brukes til å beregne en ungdoms body mass index.