Digidexo.com

Daglig blodtrykk svingninger

Blodtrykket er en medisinsk tegn på at ofte blir sjekket på sykehus og klinikker. Dette er fordi blodtrykket er koblet til helsen til hjertet, og kan indikere potensielle sykdommer og medisinske problemer. Blodtrykket kan være høy, normal eller lav samlet, avhengig av den enkelte, men blodtrykket svinger også daglig. I de fleste tilfeller er dette daglig variasjon i blodtrykket helt normal, men det finnes tilfeller hvor det er ikke, og det er måter å minimere svingninger når de er årsak til bekymring.

Generelt Fluctuation

Blodtrykket har en tendens til å senke når kroppen er mer i ro. Det vil si at blodtrykket er relatert til en persons døgnrytmen (naturlig søvn / resten mønster av kroppen). Blodtrykket har en tendens til å være lav i morgen og stige til ca midt på ettermiddagen for de fleste individer.

Årsaker

Det er mer enn en årsak for daglig blodtrykkssvingninger. For eksempel kan hypertensjon forårsake svingninger i blodtrykket fordi hypertensjon gjør at blodkarene seg sammen lettere enn hos ikke-hypertensive individer. Stress og enkelte matvarer kan også øke blodtrykket. Når stress eller mat fjernes eller behandles fra kroppen, går blodtrykket tilbake til det normale.

Monitorization

Selv om svingninger i blodtrykket oppstår på en daglig basis, og normalt er ikke grunn til bekymring, er det en god idé å overvåke alvorlighetsgraden av svingninger fordi de kan avsløre potensielle helseproblemer. Ekstreme blodtrykkssvingninger kan være tegn på blodtrykk som ikke er godt kontrollert, for eksempel, eller det kan være et tegn på en sykdom som diabetes.

Minimalisering

Blod svingninger kan minimeres. Dette kan gjøres på en rekke måter, avhengig av hva som forårsaker svingningene i første omgang. Fordi enkelte matvarer kan øke blodtrykket, får en skikkelig, balansert kosthold er en måte å få svingninger under kontroll. Trening er en annen naturlig måte å minske svingningene. Hvis kosthold og trening ikke hjelper, kan medisiner brukes som kan holde blodtrykket på et sunt nivå.

Farene

Blood trykksvingninger kan være skadelig ved alvorlig. Hvis blodtrykket skifter raskt fra lav til høy, eller fra høy til lav, kan en person oppleve svimmelhet og besvimelse. Dette kan være farlig hvis en person skjer for å være bak rattet i et kjøretøy, eller om han er i et miljø hvor fall kan resultere i en skade. For å redusere risikoen forbundet med blodtrykksvariasjoner, kan enkeltpersoner bruke blodtrykket skjermer for å se hva deres blodtrykk er til enhver tid. En normalt blodtrykk er ansett å være rundt et systolisk trykk på 120 og et diastolisk trykk på 80.