Digidexo.com

Hva er en Normal pulsfrekvens for de eldre?

Hva er en Normal pulsfrekvens for de eldre?


Din helsepersonell er interessert i dine vitale tegn: temperatur, puls, respirasjonsfrekvens og blodtrykk. Pulsen gir et bilde av din generelle helse og fitness. Det viser hvor fort hjertet ditt slår, styrken av hvert slag, og om din rytme er vanlig eller sporadisk. Siden hjertet er pumpen som sirkulerer blod gjennom kroppen din, og ditt blod bærer oksygen avgjørende for liv, er dette viktig informasjon.

Hva er en puls?

Pulsen er surge du føler hver gang hjertet slår og presser blodet sammen din arterie. Antallet overspenning du telle i et minutt er din puls, eller dine hjerteslag per minutt.

Hvordan å ta pulsen

Pulsen er vanligvis tatt ved håndleddet arterien fordi det er lettest å føle. Forsiktig plassere indeksen og midtre fingertupp pads på innsiden av håndleddet, langs benet strekker seg ned fra midten og pekefingeren på den andre hånden. Sakte skyv det mot tommelen i sporet. Du skal føle pulsen hoppe opp mot fingertuppene. Telle disse overspenning for et helt minutt. Dette er din puls. Hvis du ikke finner det, la noen andre teller det for deg. Andre steder du kan finne pulsen er langs halsen eller på innsiden av albuen.

Normale grenser

Normal puls er 60 til 100 slag per minutt. Hjertefrekvens langsomt avtar med alderen på grunn av endringer i hjertemuskelen som den eldes. Derfor vil hvilepuls av eldre vanligvis være lavere enn med en yngre voksen. Hvis du går eller trener, vil pulsen være raskere enn om du leser avisen. Emosjonelle tilstand, infeksjoner, medisiner og generelle helse kan også påvirke hjerterytmen.

Takykardi

Historisk har takykardi blitt definert som en hjertefrekvens raskere enn 100 slag per minutt, selv om det er en aktuell push for å senke det til mellom 80 og 89 for eldre. Kardiologer er enige om at takykardi er en sterk indikator på hjertesykdom, høyt blodtrykk, tilstoppede arterier og hjertesvikt. Det kan også være forårsaket av anemi, hypertyreose, feber eller infeksjon eller lavt blodsukker.

Bradykardi

Bradykardi er en hjertefrekvens lavere enn 60 slag per minutt. Det kan være forårsaket av god fysisk condition, som satsene funnet i livslang, eldre utøvere. Eller den kan være forårsaket av medikamenter eller noe så alvorlig som økt trykk i hjernen, hypotyroidisme, hypotermi eller hjerteblokk.

Arytmier

Arytmier er uregelmessige hjerteslag. Du kan føle dem på pulsen som dunk, dunk, pause, dunk. Eller du kan føle en pounding, hoppe eller flip-flopping sensasjoner i brystet. Du kan også føle seg svak, ør, kvalm eller andpusten. Hva du opplever kan være et tidlig sammentrekning av hjertekamrene i hjertet ditt, kalt ventriklene, eller en flagrende av forkamrene i hjertet ditt, kalt atrium. Det kan være forårsaket av en svikt i det elektriske systemet av hjertet til riktig regulere dine hjerteslag. De kan også være forårsaket av kjemiske ubalanser, medisiner eller annen hjertesykdom.

Behandling

Hvis din puls eller kvalitet bekymrer helsen din leverandør, vil du sannsynligvis bli sendt til en kardiolog. Hun har mange verktøy til sin rådighet for diagnose og behandling. Hun kan bestille et elektrokardiogram, en ekkokardiogram, en stresstest, en hjertekateterisering, eller har du bære en Holter monitor for 24 timer. Hun kan foreskrive medisiner for å hjelpe ditt hjerte slå mer effektivt, eller hun kan anbefale en pacemaker.