Digidexo.com

Sikkerhet for Probiotika

Sikkerhet for Probiotika


Probiotika er levende mikroorganismer i hovedsak består av stammer av melkesyre og bifidobakterier. De er et naturlig supplement oppfattes som å være fordelaktig for fordøyelseskanalen. Melkesyre og bifidobakterier allerede er tilstede i tarmkanalen til en viss grad, slik at ytterligere inntak er antatt å være sikker.

Probiotiske kosttilskudd

Ideelt sett bør det være en balanse av gode bakterier (lactobacilla / bifidous) og dårlige bakterier (candida albicans). Noen ganger på grunn av dårlig kosthold og inntak av antibiotika, blir balansen forstyrret. Dette intestinal flora ubalanse kan defineres som dysbiosis. Dysbiosis kan føre til en rekke forstyrrelser som diaré, dårlig fordøyelse, og candidarelaterte symptomer som utslett, hodepine og tretthet. Probiotika er brukt for å øke og å balansere nivået av fordelaktige bakterier i tarmen, og for å forbedre den generelle helse og velvære.

Origin

Probiotika kommer primært fra gjæret melk om det er mulig å få tak i dem gjennom ikke meieri kilder som soya yoghurt. Probiotika kommer i mange former, kapsler, perler, væsker og tyggetabletter. Du kan også få probiotika ved å forbruke yoghurt, soya yoghurt eller kefir.

Historie

En russisk forsker ved navn Eli Metchnikoff kan være ansvarlig for vår kunnskap om fordelene med probiotiske tilskudd. Han foreslo at aldringsprosessen ble økt med intestinal dysbiosis og av toksiner fremstilt av putrification i tarmen. Han observerte at befolkninger i landlige Europa hadde en primær diett av melkesyre gjæret melk, og kan ha levd lenger på grunn av det.

Mulige farer

På denne tiden forskerne ikke har funnet en signifikant sammenheng mellom probiotiske tilskudd og sykdom. Probiotika er svært lite sannsynlig å forårsake uønskede negative reaksjoner i sunn individuals.Those spesielt i faresonen for mulige komplikasjoner (men sjeldne) er mennesker med kreft, akutt pankreatitt, postoperativ infeksjon, koronar / medfødt hjertesykdom, diabetes, rusmisbruk, levercirrhose fordi av deres svekket immunforsvar og ikke nødvendigvis på grunn av probiotika eksklusivt. Ta kontakt med en helsepersonell kjent med probiotiske tilskudd hvis du har spørsmål angående å bruke dem.

Tilgjengelighet

Probiotiske kosttilskudd er tilgjengelig i mange helsekostbutikk eller tilgjengelig på nettet. Probiotika er levende mikroorganismer og ofte holdt i nedkjølt delen av en butikk.