Digidexo.com

Liste over matvarer for alkalisk kosthold

Alkalisk kosthold, noen ganger kalt alkalisk syre kosthold, fokuserer på å spise mat som etterlater et alkalisk rester i kroppen. Disse består av friske grønnsaker, belgfrukter, nøtter, korn, røtter, knoller og en begrenset mengde frukt. Selv om det er klassifisert som en diett, er hensikten med et alkalisk kosthold ikke for å hjelpe deg å miste vekt - det er ment å bidra til å balansere den potensielle hydrogen (pH) i kroppen din, og for å forbedre din generelle helse.

Grønnsaker

Friske grønnsaker er en viktig del av et alkalisk kosthold. Det er ingen grense for hvor mye grønnsaker som du kan spise. Legg følgende til måltidet plan: asparges, kål, gulrøtter, blomkål, selleri, grønne bønner, spinat, erter, salat, nepe greener, brokkoli, grønnkål, rosenkål, hvitløk, aubergine, squash, søtpoteter, agurker, sennep greener og belgfrukter.

Drikkevarer, Fett og Protein

Drikkevarer, frø, korn, nøtter, oljer og fett også kan bidra til å gjøre opp et alkalisk kosthold. Begrense drikke til ferske grønnsaker og frukt juice, urtete, økologisk melk, grønn te, destillert vann, soya melk, vegetabilsk buljong, ginseng te, mineralvann, mandel melk og sitron vann.

Mandler, solsikkefrø, gresskarfrø, linser, linfrø, sesamfrø, bokhvete og tempeh er kilder til protein du bør inkludere. Yoghurt er en annen kilde til protein akseptabelt, men forbruket av andre meieriprodukter bør begrenses på grunn av deres sukkerinnhold. Spis yoghurt som er lav-fett eller fettfri.

Andre Alkanizing Foods

Andre matvarer som du har lov til å spise som en del av et alkalisk kosthold inkluderer hummus, tahini, hamp, avocado, oliven, kokosolje, hvete gress, bygg, sennep, kanel, ingefær, havsalt og alle urter. For et søtningsmiddel, Stevia kan bli brukt i stedet for sukker. Kjøtt, egg og de fleste meieriprodukter er ikke anbefalt. For å oppleve alle fordelene med et alkalisk kosthold, de fleste av maten du spiser bør være rå; spise mer salater å nyte grønnsaker i sin rå form. Til slutt, drikke åtte eller flere kopper destillert vann per dag.

Frukt

I motsetning til de fleste dietter, frukter spille en liten rolle i den alkaliske diett. Faktisk er det anbefalt at fruktene ikke kan spises i overskudd, og at de bare bli konsumert alene eller før en stor måltid; de bør aldri spises rett etter et stort måltid, fordi frukt har et naturlig høyt sukkerinnhold og blir surt når fordøyd.

Frukt som er akseptabelt som en del av et alkalisk kosthold er: epler, aprikoser, bær, kirsebær, grapefrukt, druer, kiwi, sitroner, lime, mango, melon, appelsiner, pærer, ananas, tomater, dadler og rosiner.