Digidexo.com

Årsaker til Alvorlig Nattesvette

Menopause

Sjekk om du er den rette alderen til å være opplever overgangsalder eller pre-menopause. I løpet av denne tiden hormonene begynner å endre, forårsaker nattesvette. Du vil også være lurt å lage en sjekkliste for å se om du har noen andre symptomer på overgangsalder å gå sammen med disse svette. Disse inkluderer hetetokter, redusert libido og uregelmessig eller tap av en periode. Hvis du har en av disse symptomene inkludert nattesvette du vil ønske å se legen din om å få noen tester for å bekrefte overgangsalderen.

Medisiner

Vurdere eventuelle nye medisiner du har fått foreskrevet. Sjansen for at du vil finne nattesvette som en mulig bivirkning. Noen kjente medisiner som har vært knyttet til natt svette inkluderer smertestillende medikamenter som paracetamol og acetylsalisylsyre, antidepressiva, hostemiksturer, anti-astmatiske medisiner og noen kreft medisiner. Det er viktig å diskutere mulige alternative medisiner med legen din om medisinen du tar er funnet å være årsaken til dine nattesvette.

Kreft

Tenk på om du også oppleve frysninger om natten i tillegg til nattesvette. Det er et symptom av kreft. Nærmere bestemt, kan kreft i lymfeknuter eller noen infeksjon i lymfeknutene forårsake alvorlige nattesvette. Ikke vent før du ser legen din dersom dette skjer. Du bør testes med en gang for å se om du har en infeksjon eller kreft. Hvis en av disse er fanget tidlig, er det en god sjanse for at du kan bli bedre og gjøre en full gjenoppretting. Jo lenger du venter, jo mindre sannsynlig at du vil være i stand til å bekjempe sykdommen.

Problemer med Sugar

Finn ut om blodsukkernivået er normalt. Når ditt nivå av blodsukker faller du kan oppleve alvorlige nattesvette. Personer med diabetes og hypoglykemi har både vært kjent for å ha nattesvette fra tid til annen. Det er viktig å sjekke blodsukkernivået når en episode av nattesvette oppstår slik at du kan få litt sukker i kroppen din så snart som mulig. Hvis du ikke allerede har en diagnose av diabetes eller hypoglykemi, bør du oppsøke lege for noen blodprøver for å bekrefte eller avkrefte at dette er årsaken til nattesvette.

Idiopatisk Hyperhidrosis

Se på din familiehistorie. Hvis noen i din familie har hatt et problem med overdreven svetting før, sjansene er det er genetisk. Den medisinske termen for dette er idiopatisk hyperhidrosis. Kroppen din bare produserer for mye svette. Dette kan skje selv når du sitter ned eller i en hvileposisjon. Det betyr at du kan våkne opp midt på natten dekket i svette uten noen åpenbar grunn.

Sykdommer og infeksjoner

Sjekk med legen din hvis du tror du kan ha en sykdom eller en infeksjon. Både aids og tuberkulose føre til overdreven nattesvette. En annen årsak til nattesvette er en hjertelidelse som kalles endokarditt. Faktisk, kan selv en betennelse i benvev resultere i nattesvette. Det er svært viktig at medisinsk behandling søkes hvis du tror en sykdom eller en infeksjon er årsaken til nattesvette. Dette er den eneste måten å bli bedre og kvitte seg med nattesvette.