Digidexo.com

Typer av sykepleierutdanning

Typer av sykepleierutdanning


Sykepleierutdanning og muligheter for sykepleiere har endret seg gjennom årene. Florence Nightingale var den første personen til å formalisere sykepleierutdanning og etablerte den første vitenskapelig basert sykepleierskolen - Nightingale School of Nursing ved St. Thomas 'Hospital i London - i 1860. Siden den gang sykepleie feltet har vokst som et yrke og i hvordan opplæring blir gitt. En person kan ta mange karriereveier og velge mellom en rekke leveringsmåter, fra trening som pleieassistent til å motta en doktorgrad i sykepleie,.

Certifed Nursing Assistant

Det er mange roller som en sertifisert Nursing Assistant (CNA) kan utføre. I de fleste tilfeller denne sertifiseringen vil tillate en person til å hjelpe sykepleiere og Licensed Praktisk Sykepleiere i sykehus og sykehjem med grunnleggende pasientbehandling. Dette programmet vil variere i lengde og krav avhengig av statlige retningslinjer. Mange programmer er holdt ved community colleges og ta omtrent to år å fullføre.

Helsefagarbeider

En Helsefagarbeider (LPN) arbeider under oppsyn av en sykepleier (RN). Lpns er i stand til å skaffe vitale tegn og komplette pasientvurderinger. De deler informasjon med sykepleiere og leger for å fastslå den beste løpet av omsorg for en pasient. De fleste LPN programmer er ett år i lengde. Denne opplæringen omfatter både klasserom studier og veiledet klinisk praksis med pasienter. Ifølge US Department of Labor, de fleste opplæringsprogrammer er tilgjengelige fra tekniske og yrkesfaglige skoler eller samfunnet og videregående skoler.

Sykepleier

En sykepleier (RN) arbeider i en rekke innstillinger som spenner fra operasjonsstuer og intensivavdelinger til aldershjem og barneskoler. Den USDepartment of Labor sier at det er tre typiske utdanningsveier til registrerte sykepleie: en bachelor of Science-grad i sykepleie (BSN), en knytte grad i sykepleie (ADN), og et diplom. BSN programmer tilbys ved høgskoler og universiteter og ta om lag fire år å fullføre.

Sykepleier practicioner

En Nurse Practitioner er en RN med avansert trening på mastergrad eller doktorgradsnivå. Disse sykepleierne er i stand til å foreskrive medisiner, behandle sykdommer og administrere fysisk eksamener uavhengig av en lege. Disse programmene er generelt funnet ved universiteter og ta ett til to år å fullføre. Områder av spesialisering kan inkludere pediatrisk, familie praksis og geriatri.