Digidexo.com

Hvordan du kan redusere hårvekst

Dreven hårvekst er medisinsk referert til som hirsutisme. Ifølge National Institute of Health, mens årsaken til overflødig hår vekst i de fleste mennesker er ukjent, kan det utvikle seg som et resultat av en overproduksjon av androgener (mannlige hormoner, som testosteron og androsterone). Noen andre årsaker kan omfatte polycystisk ovariesyndrom (PCOS), svulst eller kreft i eggstokk eller binyrene, Cushings syndrom eller visse medisiner.

Uønsket hårvekst kan være svært pinlig for begge kjønn, men spesielt for kvinner. Tegn på hirsutisme kan omfatte utvikling av mørke, grove hår på overleppen, haken, magen, brystet og ryggen. Det er mange måter å redusere hårvekst, med enkelte behandlinger blir særlig effektiv.

Hvordan du kan redusere hårvekst

•  Snakk med legen din om din overdreven hårvekst. Han må gjøre en grundig undersøkelse for å være sikker på at årsaken ikke skyldes kreft, PCOS eller annen underliggende tilstand. Legen din kan foreslå de mest hensiktsmessige behandlinger for din tilstand. Medisiner som p-piller og anti-androgener (som spironolakton) brukes til å behandle hirsutisme, selv om det kan ta opptil seks måneder for disse medikamentene skal tre i kraft. Begge disse behandlinger krever en resept.

2 Se et bord sertifisert kosmetisk kirurg om å få laser hårfjerning. Laser hårfjerning bruker en lyspuls eller laserstråle for å ødelegge hårsekken og hindre fremtidig hårvekst. Personer med blek hud og mørkt hår er de beste kandidatene for laser hårfjerning, fordi lasere kan føre til en endring i huden pigmentering i de med mørkere hud. Laser hårfjerning tar vanligvis ca 4-5 behandlinger for å være fullt effektive. Noen mulige bivirkninger inkluderer arrdannelse og rødhet.

Påfør eflornithine hydrochloride krem (Vaniqa) til de berørte områdene. Eflornithine hydrochloride bremser hårvekst hos kvinner etter ca seks til åtte uker. Det krever en resept fra lege for å få. Hvis du på noe tidspunkt slutte å bruke kremen, vil håret begynner å vokse igjen etter ca åtte uker.