Digidexo.com

Alkoholisme Symptomer

Alkoholisme Symptomer


Alkoholisme er en sykdom karakterisert ved kompulsiv drikking av alkohol. Det er en kronisk, livslang sykdom som er progressiv og noen ganger dødelig. En person som lider av alkoholisme er opptatt av stoffet alkohol og fortsetter å bruke alkohol til tross for negative konsekvenser.

Fakta

Alkoholikere ofte benekte at de har et problem med alkohol. De kan drikke alene og prøver å skjule det beløpet som de drikker. De mister interesse for mennesker og aktiviteter som brukes til å bringe dem glede. De bygger en toleranse for alkohol, noe som resulterer i et behov for mer og mer alkohol for å føle virkningene.

Betraktninger

Drikking sosialt er allment akseptert. Siden drikking er så vanlig i vårt samfunn, erkjenner at du eller en du er glad i er å ha et problem med alkohol kan være utfordrende. Når alkohol blir din fokus, du har glidd inn alkoholmisbruk. Du kan finne at du bare ønsker å delta på sosiale funksjoner der alkohol serveres eller at det å ha en drink etter jobb er viktigere enn å komme hjem til familien. Økt avhengighet av alkohol fører til alkoholisme, eller fysisk avhengighet av stoffet alkohol.

Fysiske Tegn og symptomer

Fysiske tegn på alkoholisme inkluderer drikking til poenget med uklar tale, klossethet eller svimmelhet. Du kan oppleve strømbrudd, hvor du ikke kan huske hva som skjedde under en drikking episode. Andre symptomer er urolig mage, vekttap, rødhet i ansiktet eller nummenhet i hender og føtter.

Mental Tegn og symptomer

Begjær er en av de klareste tegn på alkoholisme, som betyr at du har en veldig sterk eller ukontrollerbar trang til å drikke. Du viser tap av kontroll over drikkingen din. Når du starter, kan du ikke stoppe. Drikking kan føre deg inn i farlige situasjoner, for eksempel fyllekjøring eller gå alene i utrygge omgivelser. Du kan ha problemer med å sove og miste kontroll over dine følelser.

Progresjon

Langsiktige alkoholmisbruk kan føre til alvorlige komplikasjoner. Du kan ha leverskader, etter hvert utvikler seg til skrumplever. Ved å drikke tungt, er du på økt risiko for hjertesykdom, kreft og hjerneslag. Du kan ha mageproblemer eller ernæringsmessige mangler. Du kan også ha kognitive problemer, for eksempel problemer med å huske.

Behandling

Det finnes ingen kur for alkoholisme, men det kan behandles. Behandling for alkoholisme vanligvis avhenger total avholdenhet. Bolig behandlingstilbud kan behandle både de fysiske og mentale aspekter av sykdommen. Poliklinisk behandlingstilbud omfatter medisinering, rådgivning og støtte grupper. Utvinningen vil være en livslang prosess.