Digidexo.com

Slik Spot Symptomer på Hand, Foot, klauvsjuke

Barnet ditt har plutselig sluttet å spise. Hun klager over vondt i halsen. Du tar henne temperatur og hun har feber. Du mistenker halsbetennelse. Mens du venter på å komme inn i barnelege, merker du at hun har sår i munnen og på halsen. Hun har også en stygg utslett på huden hennes. Hva er dette? Sjansen er at hun har hånd, munn-og klovsyke, en av de vanligste barnesykdommer. Her er noen vanlige symptomer å se etter når du prøver å få øye hånd, munn-og klovsyke.

Slik Spot Symptomer på Hand, Foot, klauvsjuke

Merknad hvis barnet ditt plutselig mister en interesse i å spise og føles dårlig overall. Slapphet og mangel på matlyst er de første symptomene på hånd, munn-og klovsyke.

Ta barnets temperatur. En feber er vanligvis den andre symptom på hånd, munn-og klovsyke.

Be barnet ditt om hun har en sår hals. Hvis hun gjør det, ser i munnen hennes. Se om det er noen sår i munnen hennes. Sårene fra hånd, munn-og klovsyke starter som røde flekker på tungen, hals, kinn og tannkjøtt, men de kan rykke inn i åpne blemmer.

Se for hudutslett. En rød, hevet utslett på huden er vanlig. Det kan dukke opp på barnets bunn samt barnets hender og såler av føttene hennes. Utslettet fra hånd, fot og munnsykdom klør ikke. Et kløende utslett er et tegn på at det er en annen tilstand.

Hold barnet borte fra andre barn hvis du merker disse symptomene. Planlegg en legetime slik at barnet kan få noen medisiner for å berolige den smertefulle utslett. Husk at hånd, munn-og klovsyke er forårsaket av et virus, så det vil ikke svare på antibiotika.

Hint

  • Hånd, munn-og klovsyke er ofte forveksles med andre barnesykdommer siden symptomene er så vanlig. Sjekk alltid med legen din for å være sikker på at barnet ikke trenger behandling for en bakteriell infeksjon.
  • Håndvask, spesielt etter toalettbesøk eller diapering et barn, kan bidra til å stoppe spredning av hånd, munn-og klovsyke.
  • Dette er en barnesykdom, og det er svært sjelden for en voksen å få det.
  • Aldri ta barnet til barnehage eller andre steder hvor han kan utsette andre barn til sykdommen mens han fortsatt stiller symptomer.
  • Aldri be om antibiotika for en virusinfeksjon som hånd, munn-og klovsyke. Ved hjelp av antibiotika for å behandle virus er ikke bare ineffektiv, men også farlig.