Digidexo.com

Hvor lang tid tar Cord Blood Siste?

Ledningen blod er blod som kommer fra navlestrengen dannet under svangerskapet. Det kan lagres å bruke hvis barnet ditt møter fremtidige medisinske problemer, eller det kan bli donert til å bli brukt av en annen person som har blodtype stemmer overens med navlestrengsblod. Det finnes en rekke sykdommer og medisinske tilstander som ledningen blod er blitt funnet å behandle, og nytte. Lagring av navlestrengsblod kan være et livreddende beslutning.

Hva er Cord Blood?

Ledningen blod er blod som kommer fra navlestrengen og morkaken. Normalt etter en baby er født morkaken og navlestrengen blir forkastet. Imidlertid har disse organer ble funnet å bære bloddannende celler. Disse cellene kan understøtte helbredelses av mange sykdommer og medisinske tilstander, slik som, leukemi, lymfom og immunlidelser. Leger kan hente navlestrengsblod og lagre den for fremtidig bruk og behandlinger.

Hvordan Cord Blood samles

Etter fødselen av barnet ditt, er navlestrengen festet. Blodet oppsamles i en steril pose enten før eller etter placenta blir levert. Blodet er merket og datert, og deretter lagret i en midlertidig oppbevaringsenhet på sykehuset av leveransen før det kan sendes til vanlig offentlig ledningen blod bank. Moren vil ha henne blod testet for å sørge for at hun er fri for smittsomme sykdommer, og hvis ingen er funnet, blir blodet overføres til en offentlig bank.

Hvor lenge kan ledningen blod lagret?

Ledningen blod, når den er i sin permanent lagring tilstand, kan vare i mange år. Forskning på eksemplarer av ledningen blod lagret i ti til tolv år har vist at det var ingen tegn til svekkelse i blodet. Som ledningen blod lagring har en kort historie, har det ikke vært noen ytterligere studier gjort på ledningen blod lagret for lengre perioder av gangen. Dette er imidlertid ikke betyr at lengre tids lagring vil nødvendigvis redusere effekten.

Lagring Cord Blood

Ledningen blod er gradvis frosset og avkjølt for å bevare dens egenskaper. Det er frosset til -196 Celsius. Når den har nådd denne temperatur, kan det forbli intakt og sunt for mange år. Forskning har vist at hvis prøven blir bevart og håndteres på riktig måte, er det ingen grunn til at prøven ikke kunne holde seg friske og levedyktig i tjue til tretti år, kanskje lengre.

Fordelene ved Saving Cord Blood

Lagre og lagre navlestrengsblod har flere fordeler. Det kan være et livreddende hendelse for å ha ledningen blod samles og lagres for fremtidig bruk. I noen tilfeller, blir en snor blodprøve inneholder nok bloddannende celler for å gjøre det egnet for transfusjon. I disse tilfeller kan prøven fremdeles benyttes for forskning på ved hjelp av ledningen blod eller helbrede sykdommer. Dette alene kan være en stor fordel for å samle ledningen blod.