Digidexo.com

Slik reparerer nyreskader

Nyreskade er oftest et resultat av en annen medisinsk tilstand. Den grad du kan reparere denne skaden vil avhenge av den underliggende årsaken, bestemt type nyreproblemer du har, og hvor avansert skaden er. Alvorlige tilfeller av nyreskader vil kreve dialyse for å hjelpe kroppen din å filtrere ut avfall og væsker. En nyretransplantasjon kan også være et alternativ hvis du ikke har andre helseproblemer, og du kan finne en passende donor. I de fleste tilfeller vil du ikke være i stand til fullt ut å reparere nyrene dine, men du kan gjøre flere ting for å forbedre aktuell funksjon eller langsom progresjon til en viss grad.

Slik reparerer nyreskader

Administrer alle underliggende helseproblemer flittig. Hvis du har diabetes, høyt blodtrykk eller andre forhold som påvirker nyre helse, må du ta alle medisiner som anvist og følg alle legens instruksjoner om egenomsorg og endringer i livsstil. Tar de riktige tiltak for å behandle disse forholdene kan forbedre nyre helse.

Sjekk med legen din før du bruker noen form for medisiner, inkludert over-the-counter medisiner som smertestillende midler. Enkelte legemidler kan negativt påvirke nyrefunksjonen og vil forverre allerede syke nyrer.

Ta alle medisiner relatert til nyreskader som anvist. Du må kanskje ta medisiner for å kontrollere blodtrykket, behandle anemi og adresse andre tilstander forårsaket av nyreskader.

Arbeid med en ernæringsfysiolog, helst en som har erfaring med nyresykdom, for å utforme en spise plan som passer for din tilstand. Å spise et riktig kosthold er veldig viktig når du har nyreskader. Du må overvåke inntaket av protein, kolesterol, natrium og kalium. Legen din kan hjelpe deg med å finne en erfaren utøver.

Snakk med legen din om flytende forbruk. I de tidlige stadiene av skade, kan drikke mye vann være fordelaktig, men hvis tilstanden er mer avansert må du begrense inntaket. Legen din kan gi veiledning om hvor mye væske som passer for deg.

Ikke drikk alkohol.

Hint

  • Hold deg oppdatert med alt planlagt testing for å overvåke tilstanden din; Dette vil hjelpe legen behandle deg mest effektivt.