Digidexo.com

Helsemessige fordeler av Vitamin E

Vitamin E er viktig for mange vanlige og nødvendige kroppsfunksjoner. Også kjent som alfa-tokoferol, tilbyr dette vitaminet mange helsemessige fordeler enten som et forebyggende for visse lidelser eller som del av en behandlingsplan. Dette vitamin er fettløselige, noe som betyr at den kan lagres i vev i kroppen i flere måneder. Spesielle hensyn bør gjøres når du bruker kosttilskudd for å opprettholde trygge nivåer av dette næringsstoffet.

Kraftig antioksidant

Frie radikaler er ustabile biprodukter som produseres av en celle som den bruker oksygen. Disse stoffene skade cellestrukturen, og kan føre til utvikling av visse sykdommer som kreft. Antioksidantegenskaper av vitamin E bidrar til å fjerne disse frie radikaler og kan minske risikoen for disse sykdommene.

Kolesterol Reducer

Vitamin E hemmer kolesterol fra å bli endret til plakk som fester seg til blodårene, innsnevring dem og bremse ned normal sirkulasjon. Dette kan redusere risikoen for slag eller koronarsykdom.

Beskyttelse av huden

Dette næringsstoffet gjør at huden å holde på fuktigheten og kan hindre eller eliminere tørrhet og sprekkdannelse. De helbredende egenskapene til vitamin E forårsaker sår til å gro raskt. Det tjener også til å beskytte huden mot skadelig ultrafiolett stråling fra solen.

Anti-Inflammatory

Forskning har vist at vitamin E reduserer inflammasjon forårsaket av artritt. Det hindrer også mobilnettet avfall fra å bygge opp i leddene, og dermed forbedre felles mobilitet.

Immune Booster

Vitamin E bidrar i produksjonen av B-celler, immunsystem-celler som produserer antistoffer som ødelegger bakterier.

Hormon Regulator

Arbeide med magnesium og kalsium, er vitamin E viktig for regulering av hormoner i kroppen. Det er spesielt nyttig i behandlingen av symptomene på premenstruelt syndrom.