Digidexo.com

Hva er noen mulige årsaker til Langvarig magesmerter?

Magesmerter kan være et symptom på en rekke forhold som spenner fra mindre til livstruende. Langvarig magesmerter kan forårsake betydelig funksjonshemming og kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand som kreft eller perforert magesår. Variasjoner i symptomer, som for eksempel plasseringen av smerte og hva som utløser eller lindrer det, kan bidra til å identifisere årsakene bak det.

Magesår

En magesår er en erosjon i slimhinnen i magesekken eller tynntarmen. Ifølge Merck.com, er omtrent 50 prosent av magesår forårsaket av H. pylori-infeksjon. Bruk av ikke-steroide anti-inflammatoriske smertestillende midler og forbruk av krydret eller syreholdig mat kan også forverre tilstanden.

Smerten forbundet med en magesår er vanligvis en brennende, gnagende smerter i øvre del av magen som er lettet ved å spise eller ta syrenøytraliserende. Behandlingen omfatter vanligvis bruk av en protonpumpe-inhibitor som Prilosec sammen med antibiotika slik som amoxicillin og tetracyklin for å ta opp den bakterielle infeksjon.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom, vanligvis kjent som GERD, oppstår når magesyre ryggen opp i spiserøret, irriterende esophageal fôr. Syrlig og krydret mat er vanlige triggere for symptomer, som er overflødig stress, noe som kan føre til en økning i mage syre produksjon.

Typiske symptomer på GERD inkluderer halsbrann, dårlig fordøyelse og en brennende følelse i magen eller halsen. Noen mennesker opplever også oppgulp av mat og problemer med å svelge. Antacida og protonpumpehemmere sammen med endring i kostholdet er vanlige behandlinger for GERD.

Inflammatoriske tilstander

Inflammatoriske tilstander er et stadig vanligere årsak til magesmerter, ifølge medicinenet, com. Noen av disse inkluderer irritabel tarm syndrom eller IBS, Crohns sykdom, divertikulitt, Celiac sykdom og ulcerøs kolitt. Genetiske og miljømessige faktorer spiller en rolle i utviklingen av disse sykdommene, selv om visse matvarer og stress kan føre til en forverring av symptomer.

Til tross for individuelle forskjeller, inflammatoriske tarmsykdommer dele et antall likheter. Smerte er generelt forverret av overflødig bevegelse og kan bli løst ved avføring. Feber og diaré kan også signalisere en inflammatorisk respons av immunsystemet. Behandling av inflammatoriske tilstander innbefatter vanligvis bruk av et immunosuppressivt eller anti-inflammatorisk legemiddel sammen med endringer i kostholdet.

Kreft

Magekreft er den ukontrollerte vekst av celler i magesekken. Det finnes flere typer av magekreft, inkludert mage, diffus type og tarm adenokarsinom.

Tidlige symptomer på magekreft inkluderer tap av appetitt og halsbrann eller fordøyelsesbesvær, mens sent stadium symptomer kan inkludere magesmerter, oppkast av blod, oppblåsthet og vekttap. Fordi symptomene vanligvis ikke er fanget før sykdommen har utviklet seg, er prognosen for magekreft vanligvis dårlig. Symptomer ligne de av andre mage forhold, noe som gjør det vanskeligere å gjenkjenne sykdommen. Behandling for magekreft inkluderer vanligvis en kombinasjon av kirurgi, cellegift og stråling.

Advarsel

Hvis du opplever magesmerter som varer lenger enn to uker, bør du oppsøke lege for å unngå alvorlige komplikasjoner. Legen din kan kjøre tester for å utelukke mer alvorlige sykdommer som kreft og hjelpe deg å få den beste behandling for din tilstand.