Digidexo.com

Symptomer på Parkinsons

Parkinsons er en nevrologisk og kronisk sykdom som fører til ødeleggende symptomer, og disse symptomene blir mer uttalt med årene. Ganske mange eksperter tror at det aktiverer Parkinsons er miljøforhold og genetiske faktorer. Ved utbruddet av Parkinsons noen kan oppleve lette skjelvinger, apati, stress eller en følelse av tristhet som det er ingen forklaring. Sterkere symptomer som tiden går, og kan omfatte følgende:

Risting

Et vanlig symptom på Parkinsons er skjelving som først manifesterer i hånd, fot eller kjeve, selv rystelser ikke kan påvirke noen mennesker med Parkinsons.

Stivhet

På grunn av en muskel ubalanse forårsaket av Parkinsons, kan en person med Parkinsons har problemer med å bevege seg.

Bradykinesi

Personer med Parkinsons vil finne ut at de lider av Bradykinesia, som er en manglende evne til automatisk å flytte. Bradykinesi vil gjøre enkle rutineoppgaver komplisert for personer med Parkinsons.

Tap av Balanse

Folk som lider av Parkinsons mister sin evne til å opprettholde balanse og må beskytte seg fra å falle.

Spiseproblemer

Fordi musklene blir påvirket av Parkinsons, kan musklene i halsen gjør svelge mat vanskelig og kan føre til kvelning. Sikling kan også forekomme.

Talevansker

Den måte på hvilken en person med Parkinsons taler blir endret i tid. Personer med Parkinsons kan snakke i en svært lav tone i stemmen, kan deres tale fremskynde og høres uklart, eller de kan gjenta det de sier.