Digidexo.com

Lavender Oil & Cell Damage

Lavender Oil & Cell Damage


Lavendel olje har vært brukt i århundrer for å helbrede utallige smerter, sykdommer og plager, men det har kommet i søkelyset fordi det har vært kjent for å irritere huden. Studier har blitt gjort for å avgjøre hvorvidt lavendelolje kan forårsake celleskader og for å lære om ikke andre spørsmål om bruken bør være av interesse.

Cell Damage

En studie ved University of Westminster School of Biosciences i London, Storbritannia, fastslått at lavendelolje bør ikke brukes av gravide kvinner på grunn av den cellulære skader som kan oppstå i et foster under utvikling. I studien, oljen negativt påvirket endotelceller og fibroblaster. Forskerne har også fremgår, er imidlertid at lavendelolje ett av de mildeste botaniske essensielle oljer og har vært brukt til å lege sår i mange år.

Østrogen mottakelige Genes

En studie rapporterte i "New England Journal of Medicine" i 2007 undersøkt dannelsen av brystene på tre unge gutter i alderen 4 til 10 år. Forskere oppdaget at alle tre guttene hadde regelmessig brukt ulike aktuelle produkter som inneholder både lavendel og tea tree essensielle oljer før veksten av brystvev. Ved å innføre lavendel og treet tre oljer til humane brystcancerceller som uttrykker østrogenreseptorer, bestemt forskerne at begge disse essensielle oljer har evnen til å utløse østrogen-mottakelig gener på et cellulært nivå og påvirker det endokrine systemet. Heldigvis for guttene, var deres tilstand ikke permanent og alt gikk tilbake til det normale for dem etter et par måneder etter avsluttet bruk av produktene. Forskerne var bekymret for enkel tilgang av disse oljene i over-the-counter produkter.

Side Effects

Fordi lavendelolje kan reagere på cellenivå og har relaxant kvaliteter, pasienter som tar sentralt beroligende midler (CNDs) eller beroligende midler bør være forsiktige med å bruke lavendel produkter fordi de kan forsterke effekten av disse narkotikabaserte medisiner, inkludert morfin, oksykodon, lorazepam , diazepam og alprazolam. Lavendel oljeprodukter kunne ha samme effekt med kolesterol og blodtrykk medisinering.

Fordeler

Mens lavendelolje viser negative aspekter i de tidligere nevnte case-studier og bivirkninger, det har også mange fordeler når det brukes riktig. Lavendel olje og tørket lavendel kan brukes som et alternativ medisin for å hjelpe søvnløshet, uro, hodepine, nervøse lidelser og utmattelse når det tas under omsorg av en helsevesenet profesjonell opplært i botanisk medisin. Lavendel olje bidro også til hårvekst når de brukes i kombinasjon med andre eteriske oljer i en studie av mennesker med en auto-immun sykdom som forårsaket hårtap.

Case-studier har funnet at lavendelolje er gunstig for muskelavslapning, depresjon, høyt blodtrykk, appetitt ekstrautstyr, smertelindring og kreftrisiko reduksjon. Oljen har også antibakterielle egenskaper.

Negative reaksjoner

Lavendel kan være gunstig på mange måter. I likhet med andre naturlige og kjemisk utviklet medisiner, men det har farlige bivirkninger som må vurderes, spesielt når det er tatt muntlig. Negative reaksjoner på lavendelolje eller andre lavendel produkter kan rettes til 911 eller National Poison Control Center på 800-222-1222. Ingrediensene i lavendelolje som kan forårsake en reaksjon er linalyl- acetat og linalool. Mulige symptomer inkluderer tåkesyn, svie eller smerter i halsen, øye brenning, magesmerter, diaré, oppkast, pustevansker og utslett. Den lidende person bør ikke kaste opp hvis ikke anbefales å gjøre det av en helsevesenet profesjonell.