Digidexo.com

Hvordan leve med leddgikt

Hvordan leve med leddgikt


Med tre vanlige typer leddgikt (Artrose, revmatoid artritt og gikt leddgikt) påvirker nesten 70 millioner amerikanere, én av tre voksne vil på et tidspunkt behov for å lære å leve med leddgikt. Ta riktige forholdsregler og gjøre noen enkle endringer i livsstil kan tillate leddgikt å kontrollere sin smerte og gjøre livet litt enklere. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

Trening

•  Gå til legen din. Før du begynner å trene, må du snakke med legen din om dine planer og få hans / hennes godkjenning.

Stretch. Regelmessig stretching hjelper muskler og ledd opphold fleksibel. (Se "Hvordan Strekk Før og etter en løpetur," under Relaterte eHow tallet).

Gå en tur minst en gang i uken. Gang forbrenner kalorier og øker styrke og beintetthet uten å skade leddene. Det er en perfekt treningsform for alle med leddgikt.

Ta en svømmetur. Enhver form for vann-øvelsen - vann gange eller løping eller svømming - er en utmerket måte å øke din styrke og bevegelsesutslag. Vannets oppdrift bidrar til å støtte din vekt og reduserer slitasje på leddene.

Gjør øvelsen moro. Finn en aktivitet du liker. Enten det er bowling, hagearbeid, eller kampsport, er enhver form for trening er bra for å bekjempe smertene av leddgikt og for å nyte livet til det fulle.

Dagliglivet

Legg vitamin C og kalsium til kosthold hver dag. Skrelle en appelsin, og hell et glass melk. Appelsiner er gode kilder til vitamin C og andre antioksidanter og arbeide for å forebygge slitasjegikt og bremse sin progresjon. Kalsium bidrar til å bygge bein og så minsker risikoen for å utvikle slitasjegikt.

•  Spis frokost. En sunn frokost inkluderer frukt, fiber og et glass melk, vann eller juice. Legge til frokost til dagen vil øke din utholdenhet og hjelpe deg til å takle leddgikt.

Bruk adaptive enheter. Reachers og grabbers, adaptive kjøkkenutstyr, sokk hjelpemidler, dør knott vedlegg og til og med touch-lamper kan gjøre livet mye enklere når du lever med leddgikt.

Kontakt ditt lokale senter for Independent Living. Lokale sentre kan finnes i telefonboken etter uføre ​​tjenester, medisinsk utstyr eller medisinsk teknologi-tjenester. Der kan du snakke med noen opplært til å vurdere din funksjonshemming og foreslå nyttige enheter.

Smertebehandling

Slå på litt musikk. Lytte til din favoritt band kan muntre deg opp, og kan hjelpe deg å glemme smertene for en stund.

Lei en morsom film. Forskning har vist at latter er den beste medisin. Det kan redusere stress, slappe muskler og lindre leddgikt smerte.

Skriv det ned. Holde oversikt over hvordan du føler deg og hva som fungerer effektivt for leddgikt er en god måte å håndtere din tilstand. Skriving kan du også lufte din vrede og frustrasjon med sykdommen.

Sug blues unna. Ta et varmt bad før du går til sengs for å lindre såre muskler og lette din verkende ledd. En avslappende bad kan også hjelpe deg å få en god natts søvn og føler meg bedre i morgen.

Ta medisinen din. Holde din smerte under kontroll er mer effektivt enn å prøve å forsinke tar noen medisiner. Hold deg til diett legen har foreskrevet.

Delta på en smerteklinikk. Smerteklinikker er bemannet med leger, psykologer, fysiske og ergoterapeuter, mosjon fysiologer og sykepleiere som er alle opplært til å hjelpe deg med å håndtere smerte mer effektivt.