Digidexo.com

Hva er fordelene med Gruppearbeid for kjemisk avhengige klienter?

Hva er fordelene med Gruppearbeid for kjemisk avhengige klienter?


Kjemisk avhengighet er en ødeleggende sykdom som ødelegger liv og familier. Behandling av kjemisk avhengighet krever ofte et utvalg av behandlingsmetodene for å være effektive. Kjemisk avhengige klienter har flere alternativer tilgjengelig, for eksempel innleggelse eller poliklinisk behandling, individuell rådgivning og gruppeterapi. Gruppeterapi er en av de mest populære behandlingstilbud, og gir kjemisk avhengige klienter med flere fordeler.

Dele Livet erfaringer

En av fordelene med gruppeterapi for kjemisk avhengighet er at det tillater kundene å dele sine livserfaringer med andre som har lignende erfaringer. Dette gjør at en kjemisk avhengig klient for å diskutere deres atferd, tanker og følelser med andre i en ikke-dømmende innstilling. Dette skaper en atmosfære hvor de kjemisk avhengige klienten kan være mer ærlig, både med seg selv og med andre, et viktig skritt i behandling av kjemisk avhengighet.

Lære av andre

Gruppeterapi gir også kjemisk avhengige klienter med muligheten til å lære fra andre med lignende erfaringer. I gruppeterapi, kan gruppemedlemmene dele sine metoder for å takle cravings, håndtering bekymringene til familiemedlemmer og lære å leve kjemisk fri. En kjemisk avhengig klient kan høre historier fra andre rusavhengige som gjør ham til å forstå at mens hans problemer kan være alvorlige, andre har problemer som er mer alvorlige. Dette gjør at klienten å lære at hans kjemisk avhengighet er ikke uoverkommelig, som andre med tøffere saker har erobret sin avhengighet. Siden kjemisk avhengige klienter føler ofte at de er alene i sin kamp med avhengighet, noe som skaper følelser av håpløshet og isolasjon, å kunne samhandle med andre med lignende erfaringer også tillater klienter å føle seg knyttet til andre medlemmer av gruppen og mindre isolert.

Umiddelbar tilbakemelding

Gruppeterapi tilbyr også fordelen av å la de kjemisk avhengig klient å få umiddelbar tilbakemelding på spørsmål eller bekymringer. En klient kan fritt diskutere aktuelle saker i hans liv og umiddelbart få råd og veiledning fra andre medlemmer av gruppen, som gir ham umiddelbare verktøy for å håndtere sine nåværende problemer.