Digidexo.com

Effektene av Long-Term parasittangrep

Effektene av Long-Term parasittangrep


Ormer er parasittiske organismer som trives inne i levende verter. De henter sin næring fra verten og ofte føre til at noen helsemessige komplikasjoner for verts gjennom sine aktiviteter. Noen av de vanligste typene av parasittiske ormer inkluderer rundorm, bendelorm og flukes. Disse ormene er ervervet gjennom inntak og kontakt med gjenstander, dyr eller mennesker som har blitt forurenset med parasitter.

Hydatid Disease

Angrep av cyster som inneholder larvene av bendelorm kan føre til hydatid sykdom. Hydatid sykdom primært påvirker husdyr, så som sauer, eller husdyr, inkludert hunder. Når en hund spiser rått kjøtt som inneholder bendelorm cyster, vil den umodne larvene utvikle seg til voksne inne i hundens tarmen. De voksne vil legge egg og eksisterer gjennom hundens avføring. Når mennesker berøre avføring eller noe som har blitt forurenset med avføring, kan de overføre eggene til deres mat og svelges det. Når eggene går inn i menneskets fordøyelsessystem vil de klekkes til larver og migrere til bein, lungene eller leveren. Når de nå disse områdene, vil de utvikle seg til cyster. En hydatid cyste i lungene kan føre til hoste og brystsmerter. En hydatid cyste i beinet kan forårsake smerte eller enda et brudd i beinet. Når hydatid cyste infiserer leveren, kan det føre til gulsott, kvalme og smerte.

Toxocariasis

Angrep av ulike organer med rundorm larver kan føre til toxocariasis. Disse rundormer kan hjemsøke husdyr som katter og hunder. Dyrene vil passere egg av rundorm fra deres avføring. Barn er ofte mer sannsynlig å bli infisert med rundormer fordi de har en tendens til å sette sine skitne fingre i munnen etter å ha spilt i søla. Når eggene til de rundormer er svelget, de klekkes til larver i tarmen. Disse larvene vil fortsette å infisere andre deler av kroppen, inkludert lever og lunger. Mild rundorm infestation kan forårsake en lav feber mens en tunge angrep i lungene kan forårsake hoste og tungpustethet. Hvis larvene migrere til hjernen, kan smitten forårsake epilepsi. Hvis larvene søke øyet, kan det føre til blindhet.

Schistosomiasis

Schistosomiasis kan være forårsaket av noen av de fem arter av fluke. Klørne er parasittiske flatormer som normalt trenge gjennom huden av vertene. Folk som bader i innsjøer eller ferskvann bassenger er mer sannsynlig å bli påvirket av schistosomiasis. Ferskvannssnegler slipper larver av flukes, som trenger inn i huden og modne inne i kroppen. Effekter av flukes inkluderer blod i urinen, konstant hoste, kvalme, muskelkramper og en brennende følelse mens vannlating. Infestation med flukes kan også føre til blæretumorer, tykktarmskreft og leverskader.

Anemi

Hakeorm kan infisere verter ved piercing huden. Dette er vanligvis om kontakt med kloakk, infisert avføring eller jord. Mild hookworm infestation kan forårsake hoste, lett feber og magesmerter. Stort antall hakeorm i verts vil føre til anemi, som kan føre til kronisk hjertesvikt.