Digidexo.com

Hva gjør HDL står for?

HDL kolesterol står for high-density lipoprotein, som tillater kolesterol og triglyserider å flytte gjennom blodstrømmen som skal skilles ut. Høyere nivåer av HDL kolesterol indikerer naturlig beskyttelse mot hjertesykdom, mens lavere nivåer av HDL indikerer en høyere risiko.

Funksjon

HDL-kolesterol er kjent som det "gode kolesterolet" fordi det bidrar til kolesterol og triglyserider bevege seg inn i blodstrømmen etter utskillelse i stedet for å samle i arteriene som danner en farlig plakk.

HDL Vs. LDL

HDL kolesterol økes ved å spise sunn mat og er bra for kroppen vår. LDL kolesterol kan bygge opp og hjelpe forårsake plakk som tetter blodårene og forårsaker hjertesykdom.

Kilder

HDL "gode" kolesterolet kan finnes i omega-3 fettsyrer, enumettet fett, kostfiber og fytoøstrogener.

Sunne nivåer

HDL kolesterol nivåer varierer etter kjønn. Den sikre område for mennesker, er 40 til 50 milligram per desiliter, mens sikkert område for kvinner er 50 til 60 mg / dL. Leger vurdere kolesterolnivået under 40 mg / dL å være lav, og noe over 60 mg / dL er optimal.

Optimale nivåer

For å øke HDL kolesterol nivåer, bør du vurdere å delta i aerobic og kardiovaskulære aktiviteter som turgåing, sykling og svømming. Opprettholde en sunn vekt og ikke røyke kan trygt øke HDL kolesterolet.