Digidexo.com

Medisinske egenskaper av urter

Urter har vært brukt for sine medisinske egenskaper for alle nedtegnet historie, og arkeologiske bevis tyder på at urter har vært brukt så langt tilbake som 60 000 år siden av neandertalere. Som sådan en viktig del av humanmedisin, mange urter har betydelige effekter på helse og er fortsatt brukes til å behandle sykdommer og skader i dag.

Historie

Den første utskrift av naturmidler kommer fra en sumerisk lege rundt 2200 f.Kr.. Den første virkelig omfattende rekord ble gjort av Hippokrates i Hellas i det femte århundre f.Kr., da han bemerket rundt 400 urter og deres medisinske egenskaper. I det første århundre e.Kr., Dioscorides utvidet listen til rundt 600 urter. Til slutt, urter ble allment popularisert av skriftene til Nicholas Culpeper i det 17. århundre da han kategorisert alle kjente urter og deres bruksområder.

Typer

Studien og bruk av urtemedisin faller inn i tre kategorier. Den første er tradisjonell orientalsk, eller kinesisk medisin, er den andre ayurvedisk urtemedisin, og den tredje er Western herbalism, som har røtter tilbake til Hellas og romerske studier. Western herbalism er ofte ansett for å være mer forankret i folklore enn de andre typene, men bruken vedvarer i dag.

Bruk

De medisinske egenskaper av urter benyttes av tre forskjellige metoder. Den første, kjent som et skjær, er en prosess ved hvilken en urt er fuktet med alkohol, slik som å stamme de oppløselige deler av gras i en løsning. Oppløsningen blir så brukt på den berørte del av kroppen, som lavendel som dytter mot tinningene til hjelp i søvn eller herde hodepine. Neste, er en infusjon laget ved å helle varmt vann over urten og la blandingen bratt, noe som skaper en urte te. Disse te kan brukes til mange ting som kamille te, hjelpe søvn, eller sitronmelisse te, lindre trøtthet og hjelpe minne. Endelig er et avkok laget av kokt røttene, stengler eller bark av urten. En solhatt avkok, for eksempel, øker immunforsvaret.

Eksempler

Andre eksempler på urter 'medisinske egenskaper er willow bark evne til å behandle hodepine. Faktisk er piletre bark dels en aktiv ingrediens i aspirin. Også, digitalis av Foxglove anlegget brukes til å behandle hjertesykdom. Aloe vera er en populær urte rette for solbrent eller irritert hud, mens folk fortsatt tygge på mynte å friske pusten. En infusjon av peppermynte er også kjent for å hjelpe fordøyelsen.

Moderne medisin

Selv nå mer sannsynlig å bli levert som en pille eller tablett snarere enn avkok eller balsam, urter fortsatt spille en betydelig rolle i verden av moderne medisin. Faktisk 25 prosent av reseptbelagte legemidler utlede ett eller flere ingrediens fra en urt, og rundt 80 prosent av planeten er fremdeles avhengig av urtemedisiner som en primær metode for helsetjenester. I tillegg er aktiv forskning blir gjort på egenskapene til urter som kan kurere eller behandle sykdom.