Digidexo.com

O2-konsentrator Instruksjoner

O2-konsentrator Instruksjoner


En oksygen konsentrator anvendes til å konsentrere oksygen i et rom eller, via neserøret, for en pasient. Selv om disse enhetene koste oppover på $ 800 (US, som i januar 2011), er kostnadene mye billigere enn tankene fylles med komprimert oksygen, noe som kan koste flere tusen dollar i året. Lære å bruke kompressoren vil ikke være vanskelig. Bare sørg for at du bruker det trygt, i henhold til din bestemte produsentens anvisninger. Følgende guide er for DeVilbiss konsentrator, men de fleste blir operert på en lignende måte.

Bruksanvisning

Plugg din oksygenkonsentrator inn i en stikkontakt strøm og slå på strømbryteren, vanligvis på skjermen på enheten. Se om noen skjermindikatorlamper varsler om systemproblemer som et urent filter. Koble fra enheten.

Koble oksygen slangen til oksygen port, vanligvis plassert i midten foran på konsentrator. Pass på at du fester nok rør for å nå pasienten.

Kontroller at luftfilteret er rent. Se på baksiden av munnstykke for en dør til filteret. Åpne døren og skru av filteret ved sin øverste knotten. Skru av filterets lokk og vaske hele mekanismen, inne og ute, i en vask med vaskemiddel. Erstatte vannet i enheten til fyllelinjen og returnere lokket. Tørk filteret kroppen og skru den tilbake i sin port. Lukk luftfilterdekselet. Plugg i enheten, og slå den på igjen.

Fest luftansiktsmaske og den andre enden av oksygenslangen. Plasser røret masken på pasienten.

Pust. Skjermen din lysene skal være tent for kraft og normal oksygenfunksjon. En displaylyset skal varsle deg hvis oksygentilførselen er lav eller om det er nødvendig. Se i manualen for feilsøking.