Digidexo.com

Har Acid Reflux har noe å gjøre med gastritt?

Acid reflux (også kjent som gastroøsofageal refluks, eller GERD), og tilstanden kalles gastritt --- som er betennelse i mageslimhinnen --- er to svært forskjellige forhold. Selv om begge do bære magen til en viss grad, og begge kan bli behandlet med syre undertrykkende terapi, betyr en tilstand ikke føre til den andre.

Gastroøsofageal refluks (GERD) Definert

En ventil som er ment å skille spiserøret fra magesekken (kjent som den nedre esophageal ventilen - LES, for kort), ikke fungerer som det skal i de personer som har GERD. Derfor kan mageinnholdet strømme tilbake opp gjennom spiserøret, og til hele veien inn i individets munn, på grunn av den defekte ventil.

GERD Symptomer

Symptomer på mat tilbake fra magesekken opp i spiserøret under ulike faser av fordøyelsen kan inneholde: oppgulp av mat, halsbrann, brystsmerter, sår hals, hoste, og en hes stemme. Men er det noen enkle ting som kan gjøres for å hindre GERD symptomer.

Unngå mat som er høy i fett (stekt kylling) er en ting du kan gjøre for å hindre GERD symptomer. En annen er å spise mindre. Inntar fettrik mat og overspising ved måltider vil føre les ventil til å svekke, noe som gjør GERD mer sannsynlig.

Gastritt Definert

Gastritt, en inflammasjon i mageslimhinnen eller infeksjon i magen, gjør en individuell følsom for syre i sine egne mager. Denne følsomheten kan variere i smerte alvorlighetsgrad fra mild til brenning, og det kan gi symptomer som kvalme og dårlig matlyst. Imidlertid, i motsetning til GERD, det påvirker ikke i spiserøret i det hele tatt.

Gastritt: Mange årsaker

Tilstanden gastritt er oftest forårsaket i USA med ett av to ting: bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) eller hyppig bruk av aspirin, ifølge MSNBC online nettsted.

Imidlertid, alkohol, kan sigarettrøyk, så vel som andre medisiner (som antibiotika) føre denne tilstanden også. I tillegg kan bakterier forårsake mage-infeksjon, noe som resulterer i gastritt også. De vanligste bakteriene som ber denne tilstanden er Helicobacter pylori, og krever antibiotikabehandling.

Betydelig

Både sure oppstøt og gastritt kan behandles naturlig eller med syre-undertrykkende midler. Men disse syre-undertrykke narkotika bare hjelpe mot halsbrann og smerter i magen. De kan ikke styrke les ventil (for å beskytte mot GERD), og de kan ikke beskytte magens foring mot betennelse eller infeksjon (som forekommer i gastritt).