Digidexo.com

Revmatoid Artritt Medisiner

Revmatoid Artritt Medisiner


Det er mange revmatoid artritt medisiner på markedet, hver utformet for å behandle et annet aspekt av sykdommen. Siden hver person opplever sykdommen forskjellig, det er ikke en bestemt medikament eller samling av narkotika som vil definitivt fungere for alle. Å finne den rette kombinasjonen av rusmidler, vanligvis gjennom prøving og feiling, er nøkkelen til suksess i behandling av denne progressiv sykdom.

Antiinflammatoriske legemidler

Anti-inflammatoriske legemidler er alltid foreskrevet for personer diagnostisert med revmatoid artritt. Sykdommen fører til hevelse og ømhet rundt leddene, noe som gjør disse spesielle stoffene den første forsvarslinje i kampen mot smerter og betennelser. Legemidler i denne kategorien omfatter NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), Cox-2-hemmere (selektive NSAIDs) og kortikosteroider. Disse stoffene kan komme i pille eller krem ​​form, eller de kan trenge å bli injisert.

Malaria narkotika

Anti-malaria medisiner brukes til å behandle utslett, munnsår og leddgikt. Denne kategorien av narkotika, som inkluderer hydroksyklorokin og klorokin, kan ikke forskrives til personer som er gravide eller som tenker på å bli gravid, på grunn av potensialet for fødselsskader. Andre bivirkninger kan være uklart syn, grå stær, muskelsvakhet og allergiske reaksjoner. Det anbefales at personer som tar medisiner i denne kategorien har synsundersøkelser hvert halvår.

Immunsuppressive Drugs

Når kortikosteroid medisiner ikke ut til å virke i behandling av revmatoid artritt, er immundempende medisiner ofte foreskrevet. Immunosuppressive legemidler anvendes for å behandle revmatoid artritt, fordi det er en sykdom forårsaket av immunsystemet angriper friske celler. Ved å undertrykke immunsystemet, kan sykdommen bli roet ned eller lettet i remisjon. En alvorlig bivirkning av immundempende medikamenter er manglende evne til å bekjempe infeksjoner. Andre bivirkninger inkluderer håravfall, sterilitet og allergiske typer pankreatitt og hepatitt. Immundempende medikamenter er også kjent som cytotoksiske (celledrepende) narkotika.

DMARDs

DMARDs er sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler. Disse er ofte foreskrevet kort tid etter at sykdommen har blitt diagnostisert fordi flertallet av skader forårsaket av revmatoid artritt oppstår i løpet av de to første årene. Denne kategorien inkluderer intravenøse medikamenter som Enbrel, Orencia, Rituxan og intramuskulære gullalter. Orale legemidler i denne kategorien omfatter Kineret, Arava og metotreksat. Noen bivirkninger av disse stoffene inkluderer håravfall, lymfom, hoste og kortpustethet.

Eksperimentelle narkotika

Eksperimentelle medikamenter er de som er brukt i kliniske studier. De blir ofte referert til som biologisk preparater. Aktuell forskning er fokusert på B-celler i stedet for T-celler. Det antas at B-celler er overaktiv i tilfeller av auto-immune sykdommer. Dersom cellene er tømt, deretter auto-immunsykdom kan bli tvunget inn i remisjon. Forskning har også fokusert på cytokiner som er involvert i inflammasjonsprosessen. Forskere håper at noen av de stoffene som nå brukes i kliniske studier vil være effektive i å bremse ned ødeleggelsen av leddene hos pasienter med denne invalidiserende sykdommen.