Digidexo.com

Hvilke vitaminer eller mineraler lavere blodtrykk?

Høyt blodtrykk er en farlig tilstand, som ofte fører til hjertesykdom og hjerneslag. Selv om det er stoffer som du kan ta, mange foretrekker å administrere sin helse ved hjelp av mer naturlige midler. Det er mange vitaminer og mineraler som kan hjelpe deg å holde blodtrykket nede.

Vitamin C

Vitamin C er en allsidig vitamin, som påvirker alt fra immunsystemet til bein. Det bidrar til å senke blodtrykket ved å styrke blodårene og hindre åreforkalkning. Dette vitamin finnes i de fleste friske frukter og grønnsaker, spesielt sitrusfrukter.

Vitamin B9

Vitamin B9 bidrar til å senke blodtrykket ved å produsere friske røde blodceller. Dette næringsstoffet finnes i grønne bladgrønnsaker.

Vitamin E

Et annet vitamin som er nyttig for å forebygge høyt blodtrykk er vitamin E. Det er en antioksidant, som beskytter blodårene dine mot oksidert kolesterol. Du får dette næringsstoffet fra nøtter og frø, samt grønne bladgrønnsaker som spinat.

Kalium

Kalium er et mineral som bidrar til å regulere væskenivået i cellene og promotere sunn nyrefunksjon. Det opprettholder også riktig hjerte muskel sammentrekning. Bananer er fulle av kalium, som er fisk, poteter og vannmelon.

Magnesium

Magnesium er dobbelt viktig å opprettholde sunt blodtrykk fordi - foruten det eier fordeler - det er nødvendig for forsvarlig oppbevaring og bruk av kalium. Dette mineralet fremmer produksjon av energi i kroppen og bedrer hjertefunksjonen. Du får magnesium fra hele korn og - ja - flere grønne bladgrønnsaker.