Digidexo.com

Hvordan å spise før menstruasjonssykluser

Hvordan å spise før menstruasjonssykluser


Med litt smart og sunn mat, kan de uønskede PMS symptomer som kommer før en menstruasjonssyklus reduseres. Rikelig med frukt, grønnsaker, hele korn og gode proteiner kan minimere og selv lindre oppblåsthet, kramper, humørsvingninger, væskeansamlinger og depresjon at de fleste kvinner opplever til en viss grad i løpet av syklusen sin.

Hvordan å spise før menstruasjonssykluser

Mat å spise

•  Spis mat rik på vitamin B6 og E. Det anbefales ikke at disse vitaminene tas bare i supplement form. Spise en eller to matvarer som inneholder dem hver dag et par dager før og i løpet av syklusen.

Vitamin B6 vil hjelpe kroppen din ikke holde vann og kan finnes i nøtter, hele korn, bananer og spinat.

Vitamin E bidrar til å redusere menstruasjonssmerter og kan finnes i melk, egg, avokado og mandler.

spise mat som inneholder magnesium, kalsium og kalium. Mens kalsium er trygt i supplerende form, kalium og magnesium er det ikke. Spis mat som inneholder disse tre stoffene hver dag et par dager før og i løpet av syklusen.

Magnesium hjelpemidler i å konvertere protein til energi --- som reduserer oppblåsthet --- og i kroppens evne til å absorbere andre viktige vitaminer og næringsstoffer som kalsium og kalium. Brun ris, mandler, peanøtter og spinat er gode kilder til magnesium.

Kalium vil også redusere oppblåsthet og kan finnes i bananer og tyttebær.

Kalsium bidrar til å redusere stress, angst og irritabilitet, som er flere symptomer på PMS, så gå for meieriprodukter.

Spis noen komplekse karbohydrater finnes i helkorn. Dette vil hjelpe deg å få mer av vitaminer og mineraler du trenger, holde fordøyelsessystemet regelmessig og lette kramper i løpet av syklusen.

Matvarer for å unngå

Reduser inntaket av salt. Natrium fører væskeansamlinger og hevelser.

Reduser fettinntaket. Fettforbruket øker kroppens østrogenproduksjon. Kroppen produserer naturlig mer østrogen i løpet av en menstruasjonssyklus. Ekstra østrogen er ansvarlig for symptomer som oppblåsthet, kramper og humørsvingninger.

6. Skjær ut alkohol i enhver form. Alkohol hemmer ikke bare kroppen fra absorbere viktige næringsstoffer, men også forbedrer PMS symptomer.