Digidexo.com

Esophageal striktur Symptomer

Øsofagus Innsnevringen er en tilstand som utvikler seg langsomt over en lang tidsperiode, og det kan vise en rekke symptomer. Diagnostisering av tilstanden er gjort ved hjelp av en barium svelge, som strøk spiserøret og viser bildebehandlingsutstyr nøyaktig det området av striktur. Et endoskop også kan brukes, men det er ikke brukt riktig, så kan det ytterligere forverre symptomene.

Identifikasjon

Spiserøret er røret som forbinder munnen til magen. Esophageal striktur er innsnevring av at røret på noe punkt som gjør svelge mat vanskelig.

Potensiell

Det finnes en rekke potensielle årsaker til esophageal innsnevring, og noen risikofaktorer som kan øke sjansene for å pådra tilstanden. Langvarig syre reflux sykdom kan føre til spiserøret for å begrense, så vel som en bakteriell eller viral infeksjon. Inges korrosive materialer som rengjøringskjemikalier skade spiserøret, og du også kan kontrakten esophageal striktur som følge av irritasjon etterlatt av et endoskop. Et endoskop er et langt rør som brukes til å undersøke spiserøret som kan skrape spiserøret veggen og forårsake irritasjon. I noen tilfeller kan i spiserøret være delvis lukket av en tumor assosiert med spiserørskreft.

Typer

Symptomer assosiert med esophageal striktur er logisk knyttet til delvis lukking av spiserøret. Det er en vanskelighet svelge mat, og muligheten for at større biter av mat kan bli gulpet ut igjen. Ettersom tilstanden fremskritt, blir spiserøret smertefullt under svelging. Denne smerten sammen med en fortsatt vanskeligheten er å svelge mat, som vanligvis resulterer i merkbar vekttap.

Betraktninger

Symptomene på esophageal Innsnevringen kan komme utenfor det området av spiserøret. Det kan være anfall av å kaste opp blod ledsaget av kortpustethet eller kronisk hoste. Avføring kan bli svart, og en bitter smak kan utvikle seg i munnen. Raping eller gjentakende hikke kan oppstå på en jevnlig basis.

Forebygging / løsning

Den vanligste behandlingen for en øsofageal Innsnevringen er en prosess som kalles en dilatasjon. Dette er da et endoskop blir brukt til å sette inn en ballong i spiserøret, og ballongen blåses opp for å strekke spiserøret tilbake til sin opprinnelige form. Dilatasjon kan trenge å bli utført mer enn én gang for å sørge for at striktur kommer ikke tilbake. I tilfelle av tilstopping, for eksempel tumorer assosiert med spiserørskreft, er operasjon kreves.