Digidexo.com

Hva bør jeg ha min Dr. Test for å Bestem overgangsalder?

Når en kvinne har hatt noen perioder i 12 sammenhengende måneder, er hun anses å ha nådd overgangsalderen. Tidspunktet for endringer frem til overgangsalderen, som kan vare så lenge som 10 år, kalles perimenopause. En follikkelstimulerende hormon (FSH) test regnes som den beste måten å diagnostisere menopause. Men fordi en kvinnes hormonnivåer svinge fra en dag til en annen i løpet perimenopause, FSH resultatene er ikke entydige. Andre tester kan gjøres for å utelukke helseproblemer underliggende uregelmessige perioder.

Å teste eller ikke å teste

Symptomer som kan tyde på overgangsalder inkludere uregelmessig menstruasjon, libidoforandringer, humørsvingninger, svetting og hetetokter, tørr skjede, hjertebank, hodepine, søvnforstyrrelser og tap av beintetthet, som hver kan være forårsaket av andre ting. Noen kvinner lider sterkt fra menopausale symptomer eller opplever disse symptomene før fylte 40. For dem kan testing lette deres sinn at symptomene de opplever er rett og slett "endring av livet" i stedet for kreft, psykiske lidelser, eller en annen skummel sykdom. Andre kvinner inn menopause uten plagsomme symptomer - sine perioder rett og slett blitt uregelmessig og deretter opphøre. For disse kvinnene er det ingen virkelige poenget i å ha tester gjort.

FSH Test

Et høyt nivå av FSH regnes som den beste indikator på overgangsalder. Ifølge National Institutes of Health (NIH), en FSH nivå på 25,8 IE / L (internasjonale enheter per liter) eller over er overgangsalderen rekkevidde. FSH nivåer svinge kraftig i løpet perimenopause, så FSH test ikke gir et endelig svar på hvorvidt overgangsalderen har forårsaket menstruasjon opphøre. Et FSH test kan gjøres med en blodprøve på et laboratorium eller ved hjelp av en over-the-counter hjemme test som bruker en pinne dyppet i urinstrømmen. Laboratoriet og hjemme testene gir tilsvarende nøyaktige resultater.

Østrogen Test

Østradiol er en spesifikk form for østrogen. Den normale østradiol rekkevidde for en kvinne før menopausen er 30-400 pikogram per milliliter (pg / ml), og den post-menopause område er fra 0 til 30 pg / ml, sier NIH. Kontroll østradiol nivå bidrar til å bestemme funksjon av eggstokkene og kan skille overgangsalder fra ovarietumorer. Redusert østrogennivå kan tyde på overgangsalder eller problemer med hypofysen. Høye østrogennivået kan indikere en ovarian tumor.

Luteiniserende hormon Test

Luteiniserende hormon (LH) er et hormon utgitt av hypofysen. NIH rapporterer det normale område for en voksen kvinne er 5 til 25 IU / L. Et høyt LH-nivået kan indikere menopause, eggstokksvikt, eller polycystisk eggstokksykdom. Et lavt LH nivået kan indikere et problem med hypofysen.

Testforberedelser

Visse medisiner kan skew FSH, estrodiol, og LH testresultater. Fortell legen din om alle reseptbelagte og over-the-counter medisiner du bruker, inkludert urte kosttilskudd. Du må kanskje slutte å ta dem før test. Også fortelle legen din dersom du har hatt en test som brukes et radioaktivt stoff innen en uke før testen.