Digidexo.com

Hva er funksjonen av serotonin i kroppen?

Hva er funksjonen av serotonin i kroppen?

Hva er Serotonin?

Serotonin er en nevrotransmitter, som er et stoff som bidrar relé signaler inne i hjernen. Serotonin er laget i hjernen, men kan finnes i hele kroppen, spesielt i blodet og i fordøyelsessystemet. Serotonin er kjent som "stemning" neurotransmitter, men den påvirker mange andre deler av kroppen, så vel.

Nervesystemet

Området hvor serotonin spiller den største rolle i nervesystemet. Mellom nervecellene i kroppen er hull som kalles synapser. For å komme fra en nervecelle til en annen, må et signal fra hjernen hoppe eller sendes over denne synapse. De gjør det med hjelp av serotonin.

Kjønnsorganene

Serotonin påvirker også det reproduktive systemet. Ønsket og evnen til å ha sex stole stor grad på nerveimpulsene som går gjennom hjernen som blir deretter overført til den reproduktive organer og anatomi. Uten serotonin, disse impulsene har en hard tid som overføres. To hovedområder som påvirkes av lavt serotonin nivåer er libido og erektil funksjon.

Fordøyelsessystemet

Serotonin er også viktig for funksjonen av fordøyelsessystemet. Dette er hovedsakelig på grunn av appetitt. Appetitt er styrt av hjernen, som er avhengig av nervesignaler å formidle budskapet om at kroppen er sulten fra magen til hjernen. Har serotoninnivået som er ute av balanse kan føre til en person enten å ha ingen matlyst i det hele tatt eller å overspise, som fører til andre problemer som fedme.

Hjerte

I en studie gjort ved Duke psykolog Edward Suarez, ble det funnet at serotonin kan også spille en rolle i hjertet helse. I denne studien, Dr. Suarez fant at personer med lave nivåer av serotonin hadde en økt antall immunsystemet proteiner. Disse samme proteinene er kjent for å bidra til hjertesykdom. Deltakere med tilstrekkelig nivå av serotonin viste ikke tegn til disse proteinene.