Digidexo.com

Årsaker til oppblåsthet i overgangsalderen

Årsaker til oppblåsthet i overgangsalderen


Mange av oss har hørt kvinner si at de aldri har hatt et vektproblem eller problemer med oppblåsthet - og prøver å få sine bukser med glidelås - før de gikk gjennom overgangsalderen. Er det en reell grunn for dette, eller er disse kvinnene rett og slett spiser for mye og skylde det på overgangsalder? Faktum er at det er flere dokumenterte grunner til at kvinner opplever oppblåsthet og vektøkning i overgangsalderen. Så, nei, det er ikke i deres fantasi. Oppblåsthet er faktisk en av de bivirkninger av varierende hormoner.

Hormoner

Oppblåsthet i overgangsalderen kan være forårsaket av varierende hormoner, spesielt østrogen, ifølge 34-menopause-symptoms.com. Før peri-menopause og overgangsalder, når en kvinne er i ferd med å ha henne menstruasjon, stigende østrogennivå føre kvinner å beholde mer vann, noe som fører til oppblåsthet. Når østrogennivået bli ustabil og uforutsigbar under peri-menopause, væskeansamlinger og oppblåsthet også bli ujevn. Du kan våkne opp følelsen fint og deretter i løpet av noen timer være oppblåst og rushing å pakke buksa.

Bile

Vi har alle galle i tarmen. Bile produseres i leveren og lagres i galleblæren. Dens formål er å hjelpe fordøyelsen og for å virke som en smøre i tarmen. Når østrogennivået stuper i overgangsalderen, reduserer galle produksjon. Avføring kan bli hard og tørr og kan forbli i tynntarmen for lengre tid enn normalt fordi det ikke er tilstrekkelig smøring. Dette kan føre til forstoppelse og den medfølgende oppblåsthet, ifølge Menopause-symptoms.com

Flatulens

Mange kvinner i overgangsalderen rapporterer at de har blitt ganske gassy. Dette er også på grunn av hormonelle svingninger, som påvirker produksjonen av gass. Legg så til redusert galle produksjon og vannretensjon og bloat er nesten uunngåelig.

Hormonbehandling

Ifølge Heartspring.net, hvis en kvinne velger å gjennomgå hormonbehandling, eller HRT, i overgangsalderen, kan dette forårsake oppblåsthet sammen med ømme bryster, humørsvingninger, hodepine og blødninger.

Menopause Vekt

Kvinner har en tendens til å få vekten når de går inn i peri-menopause, som kan vare i flere år, ifølge Bodylogic.md. En kvinne kan få et gjennomsnitt på ett pund i året til hun når full overgangsalder. Kvinner som har kirurgisk menopause - hysterektomier - opp i vekt enda raskere. "Menopause vekt" er gjengitt i den mannlige hormonet androgen og kvinner vil ha en tendens til å få vekten i magen, noe som vil irritere følelsen av oppblåsthet, snarere enn i sine hofter eller lår. Hormonet progesteron avtar når en kvinne går gjennom overgangsalder. Når dette skjer, oppblåsthet og vannretensjon oppstår.

Insulin Resistance

Når østrogennivået nedgang, ifølge Bodylogic.md, kroppen din søker etter nye kilder til østrogen. Fettcellene er østrogen kilder slik at kroppen konverterer kalorier til fett for å øke østrogenproduksjonen. Når en kvinnes kropp feilaktig konverterer kalorier til fett, dette resulterer i østrogen overcorrection og insulinresistens og vektøkning, og oppblåsthet kan forekomme.