Digidexo.com

Store & Minor Sleeping Disorders

Store & Minor Sleeping Disorders


Mest alle har opplevd sporadiske søvnløse netter av kaste og slå. Men for andre som sliter med stadige søvnforstyrrelser, er det et daglig ritual for å prøve å få nok søvn. For de 70 millioner amerikanere sliter med 100 typer søvnforstyrrelser (se Ressurser), er søvn en sjelden gave. Noen søvnforstyrrelser kan være livstruende, mens enda mindre søvnproblemer kan påvirke ens årvåkenhet og evne til å fungere normalt i løpet av dagen.

Identifikasjon

Vanligvis er en søvnforstyrrelse en tilstand som forstyrrer normal søvn. Foruten forhold som resulterer i manglende evne til å få noe søvn i det hele tatt, eller forbli sovende, er det søvnforstyrrelser som gjør lider får for mye søvn. Hva er mer, det er lidelser der forstyrrende søvnmønster er et resultat av unormal atferd mens du sover.

Store Søvnforstyrrelser

De tre store søvnforstyrrelser er søvnløshet, søvnapné og narkolepsi.
Den vanligste søvnforstyrrelse er søvnløshet, som er mangel på søvn, som resulterer fra ikke være i stand til å falle eller bli sovende. Stort sett rammer kvinner, er søvnløshet også en dårlig søvnkvalitet. Det kan forekomme selv om du har gode søvnvaner. For noen mennesker søvnløshet er midlertidig, mens andre kjemper med det hele tiden. Noen av årsakene er stress, utilstrekkelig mosjon, alkohol eller narkotikabruk og psykiske og fysiske sykdommer. Insomnia er vanligvis behandles med atferdsterapi og sovetabletter.
Søvnapné er forstyrret søvn der åndedrettsstans for korte intervaller etter at en person faller i søvn. For å begynne å puste, må man vekke midlertidig. Om en million amerikanere sliter med søvnapné, med overvektige menn som har høyest risiko for sykdommen. Søvnapné gjelder halsen størrelse; den tyngre en person er, jo mer fett innsnevrer luftveiene på halsen. Behandlingen innebærer vekttap og teknikker som blåser luft inn i halsen.
Narkolepsi, som innebærer overdreven søvn, er en søvnforstyrrelse som fører til søvnighet på dagtid på uegnede tider og steder. Slående med eller uten forvarsel, kan narkolepsi skje flere ganger i løpet av en enkelt dag. Andre symptomer inkluderer tap av muskelmasse.

Mindre Søvnforstyrrelser

Milde søvnforstyrrelser som regel innebære grunne søvn, som kan påvirke hukommelse og læring. De som har mindre lidelser kan ha samme lengde på sovetid som folk som har normale netter med søvn.
Restless legs syndrom (RLS) er en vanlig søvnforstyrrelse som ofte rammer eldre mennesker. En genetisk lidelse, innebærer RLS prikking eller stikkende etappe opplevelser som spør pasientene om å flytte beina, forårsaker søvnløshet.
Periodiske lem bevegelser lidelse (PLMD) ligner på RLS, selv om det innebærer både leg og armbevegelser. PLMD kan skje under hvile og sove.
Søvnparalyse er manglende evne til å bevege armer og ben, eller til og med hele kroppen mens sovne eller oppvåkning. Selv om det er vanligvis kort, kan søvnparalyse føre til angst. Folk vanligvis gjenvinne evnen til å bevege seg når høre høye lyder eller andre stimuli.
Katapleksi er muskelsvakhet eller lammelser ofte forårsaket av sterke følelser og tretthet. Det kan være farlig, forårsaker i noen som står å falle ned.
Natteskrekk, for det meste forekommer i barn i alderen 4 til 8, er knyttet til frykt, følelsesmessige utbrudd og motorisk aktivitet. Når de er våkne, ikke barnet husker ikke natteskrekk.
Sleep-utbruddet angst er vanligvis funnet blant eldre barneskolebarn og gjelder søvnproblemer på grunn av frykt, bekymring eller stress. Å behandle den, er teknikker som brukes til å roe altfor engstelige barn, lære dem måter å håndtere sin frykt og bekymringer.

Betraktninger

Kvaliteten og nivåer av søvnendringer som en aldre, med eldre mennesker sover lettere og får mindre dyp søvn. Selv om de kan bli vekket av fysiske forhold, aldring årsaker sove å være mer ujevn.
En eldre person biologiske klokke (den delen av hjernen som kontrollerer søvn) skifter vanligvis med alderen i at mange eldre mennesker våkner før daggry. Hormonelle endringer kan også påvirke søvnmønster som eldre mennesker mister hormonet melatonin, kjent som hormonet av lys. Melatonin supplerende tabletter blir noen ganger brukt i behandling av søvnproblemer.

Misforståelse

Mange tror at hvis de ikke sove om natten, de trenger å lur eller sove i løpet av formiddagen. Men prøver å rette opp en dårlig natt gjør problemet verre. I stedet fortsetter den daglige rutinen, men gå til sengs på et mer rimelig tid.

Behandling

Selv om mange søvnproblemer er først adressert ved å gjøre endringer i livsstil, er det lurt å søke medisinsk hjelp hvis søvnproblemer ikke bedres. Vanligvis leger vurdere faktorer som symptomer, alder, kjønn og medisinske og psykologiske forhold. Du kan også bli anbefalt å gå til en søvnsenter.

Advarsel

Unngå å ta sovepiller i det hele tatt, hvis mulig, som fortsetter å bruke dem kan slå inn i en avhengighet. Mange folk ikke innser at sovetabletter er kun for kortsiktig bruk. De fortsetter å ta dem fordi de frykter å gå gjennom en uttaksprosessen, ikke innser pillene opphøre å være effektive når de tas i lang tid.