Digidexo.com

Acid Reflux og Stress

Acid Reflux og Stress


Acid reflux er en tilstand forårsaket av løfting av magesyre gjennom den nedre øsofagus. Den nedre esophageal sphincter (LES), som skiller magen fra spiserøret, blir irritert av den stigende syre, skape vond følelse kjent som halsbrann. Mens belastning ikke direkte provosere sure oppstøt, stress kan påvirke syre tilbakeløp i en rekke forskjellige måter.

Acid Reflux fakta

Akutt tilbakeløp er på grunn av en midlertidig avslappet LES, som tillater tilbakestrømming av syre. Når les opplever en kronisk avslapning, dysfunksjon eller svakhet, er det ikke til å fungere som en mage-spiserør barriere, som fører til gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Intensitet

Psykologisk stress kan føre en person til å oppleve symptomer på syre reflux (halsbrann smerte) med en større intensitet.

Expert Insight

The Journal of Psychosomatic forskning (2005) inneholdt en studie som indusert stress til kroniske halsbrann pasienter. Mens pasientene rapporterte en økt følsomhet for acid reflux symptomer, forekom ingen faktiske økningen i esophageal syre nivåer.

Prostaglandiner

Prostaglandiner er hormonliknende stoffer som linje og beskytte magen; stress kan føre til et fall i nivået av prostaglandiner, og således øke magen sårbarhet for esophageal reflux syre og symptomer.

Atferd

Stress kan føre til endringer i atferd som for eksempel kveldsåpne overspising, røyke sigaretter (kanskje overdrevet) og overdreven alkoholforbruk - som alle kan utløse acid reflux symptomer.

Overfølsomhet

Etterforskerne ved UCLA Center for Neurovisceral Sciences funnet at GERD pasienter med varig hverdagens stress (eller kronisk angst) var mer sannsynlig å oppdage reflux symptomer under anfall av stress, noe som tyder på en sammenheng mellom psykiske plager og symptom oppfatning.