Digidexo.com

Tidlige tegn på gulsott

The National Institutes of Health (NIH) definerer gulsott som en leversykdom som gjør at bilirubin (en agent som bistår i røde blodceller skapelse) nivået i blodet blir høyere enn normalt. Dette skaper en gulaktig hudfarge. Gulsott har mange årsaker. Nyfødte babyer ofte opplever tilstanden før leveren blir fullt operativt. Voksen gulsott vanligvis er knyttet til en medisinsk tilstand.

Skin Color

NIH sier at en gul farge på huden farge er et tegn på gulsott.

Øyne

Det hvite i øynene vil reflektere en gul farge med gulsott. "Folk med ekte gulsott har ofte en gulaktig skjær i øynene," ifølge NIH.

Influensalignende symptomer

Voksne har kanskje ikke de typiske gulsott indikatorer på gul hud og øyne, men i stedet kan ha influensasymptomer, inkludert frysninger og feber. Disse symptomene blir verre over tid.

Magesmerter

Voksen gulsott lider kan ha magesmerter. Dette er forbundet med gulsott skapt av hepatitt og kreft påvirker galleveier, ifølge en artikkel, "Gulsott i voksen pasient," publisert i American Family Lege i 2004.

Unormal Krakk Color

Krakker og noen ganger urinen til babyer og voksne med gulsott vil variere fra det normale området. Babyer vil typisk ha blek avføring mens fargen av voksne krakker vil variere med tilstanden skape gulsott.