Digidexo.com

Hvordan avlaste effekten av OC Spray

Oleoresin chilipepper (OC), mer kjent som pepperspray, er en aerosol spray som forårsaker betennelse og irritasjon av kapillærene i huden. Betennelsen skaper en alvorlig svie og når den brukes til øynene kan bli midlertidig blindende. Hvis du bærer OC spray med deg, bør du vite hvordan du kan avlaste deg av effektene i tilfelle du ender opp med noe rest spray på deg selv. Smerten vil ikke gå bort umiddelbart, men du kan redusere det noe i en kort stund.

Bruksanvisning

•  Fyll en stor bolle med 12 kopper kaldt vann. Legg fire kopper mild, oljefri oppvaskmiddel og bland dem sammen.

Dypp den berørte delen av kroppen din inn i såpevann og dyppe den helt.

Hold det berørte området i vannet så lenge du kan. Hvis du putter ansiktet i vannet, bare bo under vann i 10 sekunder av gangen.

Fjern den berørte huden fra vannet så dyppe den inn igjen. Hold gjør dette til du kan tåle svært lett trykk med en vaskeklut.

Tørk den berørte huden ren med en klut fuktet med såpevann. Huden din vil begynne å brenne når du gni det med kluten, så jobbe sakte og forsiktig.

Skyll huden med rent vann når du enkelt kan ta på ansiktet ditt. Du vil fortsatt ha smerter og discomfor, men ikke nok til å hindre deg fra å bli berørt under skyllingen.

Veksle mellom å tørke med kluten og skylle med rent vann før du begynner å føle betydelig lettelse. Dette kan ta alt opp til en time, avhengig av hudtype.

Tips og advarsler

  • Vend ansiktet bort fra pepperspray når du bruker den for å unngå å få det i øynene dine.
  • Ikke bære pepperspray uten å sjekke din lokale lover hensyn til bruk i ditt område.