Digidexo.com

Nerveskade stadier og symptomer

Nerveskader, også kalt neuropati, kan påvirke de perifere nerver eller autonome nerver, og kan påvirke en enkelt nerve eller flere nerver på en gang. Symptomene på nerveskade avhenge av årsaken, alvorligheten og varigheten av skaden. Tidlig nerveskader har mildere symptomer, mens avansert nerveskader kan føre til alvorlige helseeffekter.

Typer

Perifer neuropati er nerve skade på hender, armer, føtter og ben, samt huden; autonom nerveskader påvirker indre organer som blære, tarm, hjerte og lunger.

Funksjoner

Diabetisk nevropati er nerveskader forårsaket av høye nivåer av blod sukker som kan være komplisert av andre faktorer som røyking, alkoholbruk, immunsystem lidelser og genetikk.

Perifer neuropati Symptomer

Symptomer på perifer neuropati omfatter nummenhet, prikking eller brenn av tær, føtter og fingre; ekstrem følsomhet for berøring eller trykk på huden; tap av balanse og muskelsvakhet.

Perifer neuropati Stages

Tidlig perifer neuropati kan forårsake smerte og ubehag; avanserte stadier kan føre til alvorlige komplikasjoner som infeksjoner, spesielt i føttene.

Autonom nevropati Symptomer

Symptomer på autonom nevropati inkluderer inkontinens av blære og tarmer, forstoppelse, blodtrykk og hjertefrekvens problemer, kvalme, oppkast og seksuell dysfunksjon.

Autonom nevropati Stages

Ifølge Mayo Clinic, er autonom nevropati vanligvis et resultat av langsiktig nerveskader som først kan forårsake problemer og på senere stadier kan forårsake betydelig organskade (se Ressurser).

Focal nevropati

Focal nevropati er skade på en enkelt nerve, vanligvis i øyet, ansiktet eller til fots, og symptomene er delvis ansikts lammelse, synsproblemer og sterke smerter.