Digidexo.com

Type 1 diabetes symptomer hos barn

Type 1-diabetes er en form for diabetes karakteriseres ved nedsatt eller manglende produksjon av insulin av bukspyttkjertelen. Insulin er et hormon som hjelper konvertere sukker (glukose) til energi. Med begrenset produksjon av insulin, overdreven sukkere akkumuleres i kroppen. Type 1 diabetes er også kjent som juvenile eller insulinavhengig diabetes, og det forekommer hyppigere hos barn enn voksne.

Årsaker

De fleste av de tilfeller av type 1 diabetes hos barn har ingen spesifikk årsak; imidlertid, i henhold til Mayo Clinic, visse faktorer spiller en stor rolle i utviklingen av sykdommen. Arvelige og genetiske faktorer, virusinfeksjoner og vitamin D-mangel er blant elementene som antas å øke sjansene for kontrahering Type 1 diabetes.

Overdreven tørste og vannlating

Blant de vanligste symptomer assosiert med Type 1 diabetes hos barn er hyppig trang til vannlating og sterk tørste. På grunn av akkumulering av overdrevne nivåer av sukker i blodet, er den tilstedeværende væske i vev generelt absorbert utover av disse sukkere. Denne tilstanden kan føre til overdreven tørste, fører til mer drikkevann, noe som i sin tur fører til en trang for hyppig urinering.

Blurred Vision

En annen vanlig type 1 diabetes symptom hos barn er tåkesyn. Høye nivåer av sukker i blodet kan trekke væske fra linsene i øynene, forårsaker tåkesyn.

Vekttap

Barn som lider av type 1 diabetes opplever ofte overdreven og ukontrollert vekttap. På grunn av den utilstrekkelige og utilstrekkelig produksjon av energi i kroppen, muskelvev og andre fettlagringsområder har en tendens til å krympe.

Andre vanlige symptomer

Blant andre symptomer er økt tretthet, ekstrem sult, leggkramper, irritabilitet og hyppige humørsvingninger.