Digidexo.com

Problemer forbundet med lav Kalium

Et lavt nivå av kalium i blodet er også kjent som hypokalemi. Dette skjer når kaliumnivået i blodet faller under 3,5 mmol / L. Kalium er en elektrolytt som brukes av legemet i den normale funksjon av muskler og nerver. Når kaliumnivået reduseres, fører det til problemer med disse systemene. Den farligste effekten er på hjertet, da det kan forårsake et hjerteinfarkt hvis den forblir ubehandlet.

Symptomer

Symptomer kan ikke være klart før kaliumnivået blir farlig lavt. De vanligste bivirkningene er svakhet i musklene, muskelsmerter og kramper. Lave nivåer av kalium kan også føre til problemer med hjertet, inkludert uregelmessig hjerterytme, hjertebank og hjertearytmi. Det kan også føre til forstoppelse, generell tretthet og lammelser. Denne lammelsen kan inkludere lungene eller hjertet, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Årsaker

Kalium uttømming kan være forårsaket av feilernæring, medisiner - spesielt diuretika - eller noe som fører til oppkast, diaré eller overdreven svetting. Problemer med nyrene slik som diabetisk ketoacidose eller kronisk nyresykdom kan også resultere i dårlig kalium-regulering. Dette kan bli forverret dersom kalium inntak er utilstrekkelig.

Muskelproblemer

Ettersom kalium er brukt av musklene i utveksling av elektrisk potensial, slik at de kan trekke seg sammen, bremser en mangel på kalium ned denne prosessen. Kalium gir også energi til musklene ved å hjelpe transport glukose inn i muskelcellene. Uten tilstrekkelig kalium musklene reagere saktere, er svakere, dekk lettere og muskelfibre kan begynne å bryte ned.

Nerveproblemer

De nerver bruke kalium i overføring av signaler i hele kroppen. Uten nok kalium, nervene er i stand til å fungere skikkelig potensielt forårsake problemer med alle kroppsfunksjoner. Spesielt kan det føre til lammelser eller limp lammelser, forvirring, hukommelsesproblemer og tap av reflekser.

Advarsel

Kalium er viktig for riktig funksjon av hele kroppens systemer. Den brukes for å opprettholde balansen i andre elektrolytter slik som natrium, magnesium og kalsium, og pH-balansen i kroppen. Det er viktig at balansen av kalium opprettholdes på normalt nivå - mellom 3,5 til 5 mmol / L - som døden kan resultere når nivåene er for lav eller for høy. Folk med nyreproblemer er spesielt utsatt. Hvis noen av disse symptomene er til stede, bør lege oppsøkes umiddelbart.