Digidexo.com

Matvarer for å redusere kolesterolet

Kosthold og arvelige faktorer er de to største bidragsyterne til høyt kolesterol. Hvis du for øyeblikket har høyt kolesterol eller tror du kan være i faresonen, kan du prøve å innlemme følgende matvarer i kostholdet ditt. Forskning viser alle disse matvarene kan bidra til lavere kolesterol.

Foods høy i løselig fiber

Ifølge Minneapolis Heart Association Institute, regelmessig inntak av løselig fiber senker kolesterolet. Fiber kommer i to former - løselige og uløselige. Løselig fiber danner en gel-lignende stoff når det blandes med vann. På grunn av dette, absorberer det kolesterol og passerer den gjennom legemet som avfall. Uløselig fiber ikke har denne evnen. Derfor, hvis du prøver å senke kolesterolet, er det viktig å skille mellom løselig og uløselig fiber. Havre har en av de høyeste nivåene av løselig fiber av noe mat. Likevel, er øyeblikkelig havremel høyere i uløselig fiber, som gjør det å være forberedt raskere. Andre matvarer som inneholder høye nivåer av løselig fiber inneholder svisker, plommer, brokkoli og bønner.

Blåbær

Ifølge en studie utført av Agnes Rimando, en kjemiker for USA Avreise of Agriculture, kan blåbær senke kolesterolet. Studien tilskrives den kolesterolsenkende egenskaper til en forbindelse som heter pterostilbene funnet i blåbær skins. Den foreløpige testen ble utført på hamstere, men forskere tror det vil ha samme effekt på mennesker.

Foods høy i umettet fett

Det finnes to typer umettet fett - flerumettet og enumettet. Foods høy i flerumettet fett er fisk, avokado og nøtter. Olivenolje og soyaprodukter er høy i enumettet fett. Ifølge American Heart Association, begge typer umettet fett lavere kolesterol. Foreningen anbefaler også at fett utgjør ikke mer enn 25 til 35 prosent av din totale kaloriinntaket. Fordi mettet og trans fett faktisk øke kolesterolet, bør mesteparten av det totale fettinntaket kommer fra umettet fett.

Plantesteroler

Ifølge en annen studie utført av USDA og ledet av kjemiker, Joseph T. Judd, plantesteroler kan også bidra til lavere kolesterol. Plantesteroler finnes naturlig i soyabønner. Ifølge studien, kolesterolreduksjon blant deltakerne nesten doblet når gruppen ble matet bare 2,2 gram plantesteroler per dag over en tre ukers periode. På grunn av denne forskningen, er plantesteroler begynner å bli befestet i tradisjonelle matvarer og drikkevarer.